SAĞLIK - 12 Nisan 2021 Pazartesi 14:09

İkinci doz aşılarını yaptıran aile Covid-19’a yakalandı

A
A
A
İkinci doz aşılarını yaptıran aile Covid-19’a yakalandı

Edirne’nin Meriç İlçe Belediye Başkanı 72 yaşındaki Erol Dübek, ailesiyle birlikte Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdıktan 16 gün sonra Covid-19’a yakalandılar.

Edirne’nin Meriç İlçe Belediye Başkanı 72 yaşındaki Erol Dübek, ailesiyle birlikte Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdıktan 16 gün sonra Covid-19’a yakalandılar. Belediye personeli 10 kişi karantinaya alındı.


Edirne’nin 2 bin 850 nüfuslu Meriç ilçesinin merkezinde artan korona virüs vakaları vatandaşları tedirgin ediyor. Vaka sayılarında olağanüstü artışın yaşandığı Meriç ilçesinde, vakaların bulaş kaynağının çoğunluğu ev ziyaretlerinden kaynaklanıyor.



Aşıdan 16 gün sonra Covid-19’a yakalandılar


Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek’in de annesi ve eşiyle birlikte yaptırdığı Covid-19 testleri pozitif sonuçlandı. Başkan Dübek kendisinin, annesinin ve eşinin, Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdıklarını açıkladı. Aşıdan 16 gün sonra korona virüsüne yakalandıklarını ifade eden Dübek, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.



Belediye personeli karantinada


Meriç Belediyesi’nde 10 personelinde karantinaya alındığının altını çizen Başkan Dübek, “Bu sürecin dört gözle bitmesini ve göreve dönmeyi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.



Kaymakamlık 6 maddeyle uyardı


Meriç İlçe Kaymakamlığı artan korona virüs vakaları nedeniyle vatandaşları 6 maddeyle uyardı. Evlerde gün düzenlenmemesi uyarısında bulunan Kaymakamlık, doğum günü ve ev partileri yapılmaması çağrısında da bulundu. Söz ve nişan gibi organizasyonların ertelenmesinin önemli olduğu ifade edilen uyarıda, kesinlikle misafir kabul edilmemesi gerektiğine de yer verildi. Sosyal izolasyon vurgusu yapılan açıklamada ayrıca maske, mesafe ve temizlik kuralı çağrısında bulunuldu.


Ayrıca ilçede dezenfekte işlemleri yoğun olarak devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.