ASAYİŞ - 09 Kasım 2024 Cumartesi 01:07

Kapıkule’de bidonların içerisine gizlenmiş 24 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

A
A
A
Kapıkule’de bidonların içerisine gizlenmiş 24 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Edirne’de Kapıkule’de 2 tırın deposunda narkotik dedektör köpeği Carlos ile yapılan aramada bidonların içerisine gizlenmiş piyasa değeri yaklaşık 90 milyon Türk Lirası olduğu değerlendirilen 24 kilo 300 gram kokain maddesi ele geçirildi.


Tırların deposunda bulunan bidonları koklayan narkotik dedektör köpek Carlos’un tepki vermesi üzerine ekipler harekete geçti. Edirne’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube müdürlüğü ekipleri, narkotik dedektör köpeği Carlos’un da katılımıyla Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışması sonucu tır parkındaki E. K. ve D. Ş. İsimli şahıslara ait 2 tırda arama yaptı.


Narkotik dedektör köpek Carlos’un da yardımıyla yapılan arama sonucu piyasaya değeri yaklaşık 90 milyon Türk Lirası olduğu değerlendirilen 24 kilo 300 gram kokain maddesi ele geçirildi.


Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra E. K. isimli şahıs tutuklandı, D. Ş. isimli şahıs ise adlı kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.



Kapıkule’de bidonların içerisine gizlenmiş 24 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Yılmaz TÜGVA’lı gençlerle sahurda buluştu Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziantep İl Yönetimi ve üyeleriyle sahur programında bir araya geldi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunun paylaşıldığı programda gençlerle samimi bir atmosferde buluşan Yılmaz, gençlerin fikir ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. Gaziantep’te bulunan Göl Kafe Restoran’da gerçekleşen programa, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler ile TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi Veysel Karakuş ve çok sayıda TÜGVA üyesi katıldı. "Gençlerin fikirleri geleceğimize yön veriyor" Sahur programı boyunca Milletvekili Gül ile masaları tek tek dolaşan Yılmaz, gençlerle sohbet ederek onların düşünce ve taleplerini dinledi. Gençlerin beklentilerini doğrudan kendilerinden duymanın önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, gençlerin fikirlerinin belediyenin çalışmalarına yön verdiğini belirtti. Sahur programında konuşan Başkan Yılmaz, Ramazan ayının kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularını güçlendirdiğini belirterek, gençlerle bir araya gelmenin kendileri için her zaman ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Yılmaz, gençlerin enerjisi, heyecanı ve fikirlerinin şehirlerin geleceğini şekillendirdiğini vurgulayarak, gençlere yönelik projeleri hayata geçirirken onların görüşlerini önemsediklerini söyledi. "Gençlere yönelik projelerin devamı gelecek" Gençlerle sık sık bir araya gelmeye gayret ettiklerini dile getiren Yılmaz, Şehitkamil’de gençlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Eğitimden spora, kültürden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda gençlerin gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Yılmaz, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri ve potansiyellerini ortaya koyabilecekleri ortamlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Gençlerden Başkan Yılmaz’a teşekkür Programa katılan gençler de Başkan Yılmaz’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek, gençlere yönelik yapılan çalışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verilirken, gençlerin aktif rol aldığı güçlü bir toplumun geleceğe daha umutla bakacağı vurgulandı. Sahur programı, edilen duaların ardından çekilen hatıra fotoğrafları ve sohbetlerle sona erdi. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de ev sahipliğinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Gaziantep Şahin’den Kadir Gecesi mesajı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında rahmet, bereket ve arınma mevsimi olan Ramazan ayının son günlerinin idrak edildiğini belirten Şahin, bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olan müstesna bir gece olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, "Zaman ve mekanlar, önemli hadiselerle değer kazanır. Kadir Gecesi’ni diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik ise insanlığa rehber olan Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Kur’an-ı Kerim’in vahiy yoluyla Peygamberimiz Hz. Muhammed’e gönderilmeye başlandığı bu mübarek gecede yapılan ibadetlerin bin aydan daha faziletli olduğu yüce kitabımızda müjdelenmiştir. Rabbimizin engin rahmetiyle umut, bağışlanma ve huzur kapılarının açıldığı Kadir Gecesi; derin bir tefekkür, samimi bir muhasebe ve gönüllerimizi arındırma fırsatıdır. Bu mübarek gece bizlere inanç ve ahlakı yeniden kuşanmayı, hayatımıza iyiliği, merhameti ve adaleti hakim kılmayı hatırlatan eşsiz bir imkandır. Bugün dünyamızın farklı coğrafyalarında yaşanan savaşlar, krizler ve belirsizlikler; insanlığın barışa, merhamete ve dayanışmaya ne kadar muhtaç olduğunu bir kez daha göstermektedir. Kadir Gecesi’nin bizlere hatırlattığı en önemli değerlerden biri de tam olarak budur: Kırgınlıkların, dargınlıkların ve ayrışmaların yerine sevgi, hoşgörü ve kardeşliği hakim kılmak. Bu mübarek gece; yalnızca bireysel bir arınma değil, aynı zamanda toplum olarak birbirimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini de hatırlatmaktadır. Türkiye olarak zor zamanlarda dayanışmanın gücünü defalarca göstermiş bir milletiz. Gaziantep olarak da paylaşmayı büyüten, ihtiyaç sahiplerini gözeten ve kardeşlik hukukunu her zaman canlı tutan bir şehir olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Ramazan ayı boyunca kurulan gönül sofraları, ihtiyaç sahiplerine uzanan yardım eli ve şehirde büyüyen dayanışma ruhu; Kadir Gecesi’nin bizlere öğrettiği merhamet ve paylaşma anlayışının en güzel yansımalarıdır. Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu mübarek gecede dualarımızın kabul olmasını, gönüllerimizin huzurla dolmasını ve insanlık için barış, güven ve kardeşlik kapılarının aralanmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, kıymetli Gaziantepli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.