GENEL - 12 Şubat 2018 Pazartesi 12:03

‘Vatana canımız, Mehmetçiğe kanımız feda’ dediler

A
A
A
‘Vatana canımız, Mehmetçiğe kanımız feda’ dediler

Suriye’nin Afrin bölgesinde devam ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında kahraman Türk askerine bir destek de Edirne’den geldi.

Suriye’nin Afrin bölgesinde devam ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında kahraman Türk askerine bir destek de Edirne’den geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindeki bin 500 belediye personeli, Türk Kızılayı’na toplu kan bağışında bulundu.


Edirne Belediyesi eski nikah salonunda düzenlenen bağış programında bin 500 Edirne Belediyesi personeli, Afrin’de kahramanca mücadele eden şanlı Türk askeri için Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu.



“Kınalı kuzulara kanımız feda”


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kınalı kuzular için kan bağışında bulunduğunu ve ‘Vatana canımız, askerimize kanımız feda’ sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, “Türk Silahları Kuvvetleri yaklaşık 25 gündür Afrin’de sınır ötesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için hain terör örgütlerine karşı çok ciddi bir hareket yürütüyor. Elbette bu hareket hem milletimizin birliğini, dirliğini korumak için, can ve mal güvenliğini korumak için hem de Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ilelebet payidar kalması için yapılıyor. Bu bağlamda Mehmetçiğimiz, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kınalı kuzularımız orada hain terör örgütlerine karşı bir aydır kahramanca bir savaş veriyor, bir mücadele veriyor. 2 gün önce de 11 şehidimiz vardı. Ben hem bu harekatta hem de vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” dedi.



“Mehmetçiğimizin ciddi şekilde kana ihtiyacı var”


Edirne Belediyesi bünyesinde bulunan bin 500 personel ile kan bağışı kampanyası başlattıklarını ve tüm kurum kuruluşları da Mehmetçiğe kan bağışında bulunmaya davet ettiklerini dile getiren başkan Gürkan, “Vatanın korunması sırasında Mehmetçiğimizin ciddi şekilde kana ihtiyacı var. Biz de Edirne Belediyesi olarak başkandan tüm personeline kadar milli gururumuz olan Kızılay’ımız ile beraber bugün bir kan verme kampanyası düzenledik. Bugün başta ben olmak üzere tüm Edirne Belediyesi personeli ‘Mehmetçiğe kanımız feda’ diyerek, bir kan bağışı kampanyası yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir