EĞİTİM - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 16:39

“Yeni medya ve gazetecilik” konuşuldu

A
A
A
“Yeni medya ve gazetecilik” konuşuldu

Trakya Üniversitesi, deneyimli gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Yeni Medya ve Gazetecilik” konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

Trakya Üniversitesi, deneyimli gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Yeni Medya ve Gazetecilik” konulu konferansa ev sahipliği yaptı.


Covıd-19 sürecinde bilimsel, sanatsal, kültürel ve sosyal etkinlikleri sanal ortama taşıyan Trakya Üniversitesi, farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler düzenleyerek faaliyetlerine devam ediyor. Basın ve medya sektöründeki yeniliklerin tartışıldığı “Yeni Medya ve Gazetecilik” konferansı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleşti. Trakya Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan konferansa konuşmacı olarak Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Gazeteci-Yazar Erem Şentürk ve Akşam Gazetesi Yayın Danışmanı Serkan Fıçıcı katıldı.


Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi ve konferans hakkında bilgiler vererek konferansın başarılı ve faydalı geçmesini diledi. Trakya Üniversitesi’nin, başta eğitim olmak üzere değişik alanlarda faaliyet gösterdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yeni medya ve gazetecilik konusunda uzman, birbirinden değerli ve önemli isimleri Trakya Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Tüm akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin faydalanabileceği, ilham verici ve bilgilendirici bir konferans olmasını diliyorum” dedi.


Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından konuşmacılar sırasıyla, yeni medya ve gazetecilik konusundaki görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Konferansta, yeni medya kavramının etkileri, günümüz gazeteciliği ve güncel sorunlar ele alınarak tartışıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.