YEREL HABERLER - 20 Aralık 2011 Salı 17:42

KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRÜ ATUNYUVA KAZI ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRÜ ATUNYUVA KAZI ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Atunyuva, Elazığ’da yapımı devam eden köprü kavşaklarını değerlendirdi.
Önümüzdeki süreçte hava şartlarının uygun olması durumunda çalışmalara devam edeceklerini belirten Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Atunyuva, Kekliktepe karayolu kazı çalışmalarının devam ettiğini, Çaydaçıra Kavşağı’ndaki kazı çalışmalarının da sürdürüldüğünü ancak mahkemeye yaptıkları itiraz kararından yanıt beklediklerini söyledi. Çaydaçıra sözleşmesini imzaladıklarında belediyeye kazının yapılamayacağına dair yazı gönderdiklerini ifade eden Altunyuva, "Çaydaçıra Kavşağı’nın mahkeme kararı ile yürütümü
durdurulmuştu. Bununla ilgili süreç devam ediyor. 30 günlük yasal süremiz var. Biz Malatya üst mahkemesine şikayet ettik. Karar 30 gün içerisinde gelecek. Bu karar 6 ocağa kadar verilmiş olacak" dedi. Kazı çalışmalarına devam ettiklerini, amacın projeyi bu şehre kazandırmak olduğunu aktaran Altunyuva, "TEDAŞ trafosuna 400 milyar yatırım yapıldı. Baskil ve Kekliktepe kavşağını ortaya koyduğumuz da 40-50 trilyonluk para oluyor. Bunda kamu yararı var. Güney çevre yolu ise bu yıl trafiğe açıldı" dedi.
Çevre yolunun şu anda yüzde yüz çalışacak hale geldiğini dile getiren Yasin Altunyuva, "Kazı çalışmaları bitmek üzere. Çaydaçıra Kavşağı’nda enerji, doğalgaz, su hatlarının yapımına 25 Ağustos tarihinde başladık. Zübeyde Hanım Caddesi’nin kirişleri takıldı. Kekliktepe çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda kirişleri takılacak" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.