YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 15:01

Elazığ’da AFAD Kurulu değerlendirme toplantısı yaptı

A
A
A
Elazığ’da AFAD Kurulu değerlendirme toplantısı yaptı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Koordinasyon Kurulu, afet müdahale planı değerlendirme toplantısı yaptı.

Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Koordinasyon Kurulu, afet müdahale planı değerlendirme toplantısı yaptı.


AFAD Koordinasyon kurulu toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında düzenlendi. Valilikte düzenlenen toplantıya 8. Kolordu Komutanlığı’ndan Piyade Albay Mehmet Cihanoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hakif Çerçi ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, yürürlüğe giren Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Elazığ’da yapılacaklar görüşüldü.


Türkiye’nin özellikle de Elazığ’ın deprem bakımından hassas bir il durumunda olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu,” Elazığ ili bir bölümü birinci derece bir bölümü de ikinci derece deprem bölgesi içinde yer alıyor. Geçmişte gerek ilimizde gerek ülkemizde deprem ile ilgili ne yazık ki çok acı hatıralarımız var. 1999 Marmara depremi acıları hala canlı olarak hafızalarımızda yer alıyor. Özellikle Marmara depreminden sonra afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında alınacak tedbirler, görevli kurumların birbirleriyle koordinasyonu konusunda çok önemli adımlar atılarak önemli mevzuat değişiklikleri yapıldı. AFAD kuruluşundan itibaren afet ile ilgili başta mevzuat değişiklikleri olmak üzere gerçekten çok önemli çalışmalar yaparak, yatırımlar gerçekleştirdi. Bugün artık Türkiye ve ilimiz, önceki dönemlere göre afetlere çok daha hazır bir durumdadır. Elazığ İl Afet Müdahale Planı, Mayıs 2015 tarihinde Valilik tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak zaman içerisinde bu gibi planların güncellenerek meydana gelen değişikliklere göre revize edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede biz bugün kurumların görüşlerini de alarak revize edilmiş taslak Elazığ İl Afet Müdahale Planını burada görüşüyoruz” dedi.


Her hangi bir afet olayının olmamasını temenni eden Vali Zorluoğlu, kendilerine düşen vazifenin afet olacakmış gibi herkesin hazır olması, olası afetlerin zararlarını en aza indirecek tedbirleri alınıp uygulamaya koymak olduğunu kaydetti.


Elazığ AFAD Müdürü Hakif Çerçi’nin sunumdan ardından kurumların plan ve görüşleri alınarak toplantının gündemdeki maddeleri karara bağlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.