ASAYİŞ - 06 Temmuz 2017 Perşembe 15:27

Elazığ’daki 61 sanıklı FETÖ davası devam ediyor

A
A
A
Elazığ’daki 61 sanıklı FETÖ davası devam ediyor

Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle 61 asker sanık hakkında açılan davanın 4’üncü gününde albay, binbaşı ve bir astsubayın ifadesi alındı.

Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle 61 asker sanık hakkında açılan davanın 4’üncü gününde albay, binbaşı ve bir astsubayın ifadesi alındı.


Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek duruşma salonunda görülen davaya sanıklar, taraf avukatları, müştekiler ve sanık yakınları katıldı. Davanın bugünkü Albay Hakan C., Binbaşı Ali İhsan S. ve astsubay Özden Ö. hakkındaki suçlamalarla ilgili savunma yaptı.


’Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak’ suçundan yargılanan 3 sanık da haklarındaki suçlamaları reddetti. İfadesinde 6 ay darbe yüzünden tutuklandığını belirten Albay Hakan C., “Savcı bana ‘sen ifadende haklısın ama dava büyük’ dedi ve beni sulh cezaya gönderdi. Orası da beni adli kontrol ile serbest bıraktı. Ertesi gün Albay Abdullah B. ile adliyeye eşyalarımı almak için gittik. Savcıyla görüşme için odasına çıkarken polisler tarafından tutuklandık. Listeyi kimin hazırladığını bilmiyorum. M.A. ‘nın bu listede parmağı olduğundan eminim. Listeyi Osman S. Cumhuriyet Savcılığına bildirmesi gerekirken İlker’e bildiriyor. Oda M.A.’ya bildiriyor. M.A.’nın idari ve kolluk görevi olmamasına rağmen kendisi listeye gidip bakıyor. İlker komutanda ‘ne yaptınız’ demesi üzerine 2 saat sonra savcılığa bildiriliyor. Ünlü, poşeti koyarken tablet ve flaşdiski silmediğini söylüyor. Poşetin üzerinde ve içinde parmak izi çıkmadı. M’nin listeye poşeti bıraktığını ve parmak izi çıkmasın diye sildiğini tahmin ediyorum. Listenin bir komplo olduğunu düşünüyorum” dedi.


Kendisinin suçsuz olduğunu savunan Binbaşı Ali İhsan S., “Alayda Kıdemsiz Jandarma N.Ç.’ye ‘sıkı yönetim komutanıyım ve benim dediklerim olacak’ diye bir şey demedim. Öyle bir şey deseydim tüm şube müdürlerine derdim. H.K.’nin bana ‘Şerefsizin tekidir. Tutanağı tutun geçirin gitsin’ demesinin sebebi ise daha önce Ö.P. ile girdikleri olayda benim H.’nin hakkında beyanlarda bulunmamdır. Bunun üzerine disiplin soruşturması başlatıldı. O askere öyle bir şey demedim. Öyle olsa tutanaklara geçerdi ve beni o gece tutuklarlardı. Darbeye katılmadım ve ByLock kullanmadım. İlk defa o geceden sonra duydum. Ankara da parkın içerisinden bulunan listede ismimin bulunduğuna dair ihbarlar yapılarak zor duruma düşürülmekteyim. Yurtta Sulh ve Ünlü de bulunan listede ismim yoktur. Bunlar darbeye katılmadığımı ortaya koymaktadır” diye konuştu.


FETÖ/PDY üyesi olmadığını dile getiren Astsubay Özden Ö. de, “15 Temmuz darbe girişimini evimde öğrendim. Kimse beni göreve çağırmadı. 29 Temmuz’da polis memuru arayıp Elazığ Başsavcısı senden şikayetçi oldu dedi. Komutanlarıma söyledim. Nizamiyede polislere teslim oldum. Aleviyim FETÖ benim bakış açıma terstir. Yan yana gelmemiz imkansızdır. Ünlü’yü tanımıyorum. 11 aydır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu.


Davada, diğer sanıkların ifadesinin alınması sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Öldürüp gömmüşlerdi, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı, 6’sı serbest kaldı Sakarya’da 20 gündür kayıp olarak aranan ve ağaçlık alanda toprağa gömülü halde bulunan şahsın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrolle 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, 11 Nisan gününden sonra kendisinden haber alınamayan yabancı uyruklu Mohammed Azeez Mahdi Mahdi için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Hususa ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kayıp şahsın bağlantılı olduğu kişilerin ifadelerine başvurdu. Tutarsız ifadeler üzerine sorgularını genişleten ekipler, şahsın öldürülüp Erenler ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ağaçlık alana gömüldüğü bilgisine ulaştı. Bölgede çalışma yapan ekipler, kadavra köpeklerinin yardımıyla Mahdi’nin cesedini buldu. Olay yerine yapılan incelemenin ardından polis ekiplerince Mahdi ile bağlantılı 8 Türk vatandaşını gözaltına alındığı, yabancı uyruklu bir kişinin ise arandığı öğrenildi. Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin yabancı uyrukluları ücret karşılığında taksi minvalinde taşımacılık yaptığı öğrenildi. Çalışmalarını genişleten polis ekipleri, Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin ölümüne ilişkin detayları ortaya çıkardı. Mahdi’nin kumar mevzusundan kaynaklı alacak verecek meselesi bulunduğu ve alacaklıların öldürülen şahsın taksisine müşteri gibi binerek kafasına sıktıkları öğrenildi. Evli ve 3 çocuk babası Mahdi’yi öldüren şüpheliler, daha önceden kiraladıkları atölye tarzı işyerinin arkasındaki ağaçlık alana götürerek gömdüğü ve şahsın aracını satmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı. 2 tutuklama Olaya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden iş yerinin sahibi H.B. (43), Y.Ö. (28), U.A. (40), E.K. (30), Ö.C. (43), K.B. (16), E.S. (21) ve S.T. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bahse konu olan olaya ilişkin bir yabancı uyruklu şahsın ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden H.B. (43) ve E.S. (21) ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken U.A. (40), E.K. (30), ve Ö.C. (43) adli kontrolle K.B. (16), Y.Ö. (28) ile S.T. (30) savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.