GENEL - 28 Eylül 2017 Perşembe 13:45

Elazığ Tanıtım Günleri koordinasyon toplantısı yapıldı

A
A
A
Elazığ Tanıtım Günleri koordinasyon toplantısı yapıldı

Elazığ’da, Ankara’da yapılacak olan ‘Elazığ Tanıtım Günleri Fuarı’ için koordinasyon toplantısı yapıldı.

Elazığ’da, Ankara’da yapılacak olan ‘Elazığ Tanıtım Günleri Fuarı’ için koordinasyon toplantısı yapıldı.


Elazığ’ın tanıtımı amacıyla, Elazığ Valiliği tarafından koordine edilen ‘Elazığ Tanıtım Günleri Fuarı’ için hazırlıklar son aşamaya geldi. 4-8 Ekim tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek fuar öncesi, Nurettin Ardıçoğlu Konferans Salonunda ‘Tanıtım Günleri Ankara Katılımcı Koordinasyon Toplantısı’ yapıldı. Toplantıda, fuara götürülecek malzemeler, ulaşım ve yerleşim alanları gibi konular üzerine istişare yapıldı.


Elazığ Belediyesinin malzemelerin taşınması ve ulaşım konusunda katılımcılara destek vereceğini belirten Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, “Ankara’daki kültür ve sosyal işler vakfımız ile işbirliği yaparak 250 kişi civarında yer ayarladık. Yer konusunda herhangi bir zaruretimiz yok. Ancak orada kalmak isterseniz organizasyon yapmaya çalışacağız. Toplantımızda ne kadar malzemenin götürüleceği konusunda da konuşacağız. Bizim planımız Salı günü sabah itibariyle Ankara’ya ulaşıp stant yerleşimlerimizi tamamlamak ve açılışımızdan önce çadırımızda her şeyimizle hazır olmak” dedi.


Ankara’da 4-8 Ekim tarihinde yapılacak olan Elazığ tanıtım günlerinin istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini aktaran İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Demirdağ ise, “Ankara’ya gidiş gelişlerde özellikle ulaşım, yük taşıma ve orada konaklama gibi temel sorunları çözmek için adım atacağız. 3 Ekim’de malzemelerimizi orada sergileyip, 4 Ekim’de de açılış toplantısıyla şehrimizi tanıtma adına çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.


Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez’in komisyon başkanlığını yaptığı toplantıya, İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Demirdağ, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.