SPOR - 14 Kasım 2017 Salı 16:22

Kalpar: “Oyuncularıma güveniyorum”

A
A
A
Kalpar: “Oyuncularıma güveniyorum”

Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Oyuncularıma inanıyorum, güveniyorum.

Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Oyuncularıma inanıyorum, güveniyorum. Güzel bir sonuçla dönmek için doğru şeyleri yapmaya çalışacağız. Hiçbir maç kolay olmamıştır. İyi takım, güçlü takım diye ayırt etmemek gerekiyor, herkes herkesi yenebiliyor. Bundan önce yaşanmış bir sürü olaylar var, bunun bilinci içerisindeyiz. Yeter ki biz sahaya benliğimizi doğru yansıtalım" dedi.


TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor, ligin 12. haftasında deplasmanda oynayacağı G. Manisaspor maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde devam ediyor. Teknik Direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde yapılan antrenmanda teknik-taktik ağırlıklı varyasyonlar üzerinde duruldu. Antrenmana milli takımından henüz dönmeyen Elmar Bjarnason ile Yunanistan’da tedavisine devam edilen Andreas Tatos katılmadı.


5 gündür takımın başında olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Manisaspor maçı benim ilk maçım olacak. Biliyorsunuz ki maç kazanmak çok kolay değil. Kaybetmek ama çok kolay. Çok basit bir hata yaparsınız maçı kaybedersiniz. Kazanmak için çok iyi şeylerin ortaya çıkması lazım. Kazanmanın gereklerini iyi yapmak gerekiyor, doğru koşu yapmak, doğru mücadele etmek gerekiyor. Her şeyden önce kazanmak için çok varyasyon yapmak gerekiyor. Oyuncularıma inanıyorum, güveniyorum. Güzel bir sonuçla dönmek için doğru şeyleri yapmaya çalışacağız. Hiçbir maç kolay olmamıştır. İyi takım, güçlü takım diye ayırt etmemek gerekiyor, herkes herkesi yenebiliyor. Bundan önce yaşanmış bir sürü olaylar var, bunun bilinci içerisindeyiz. Yeter ki biz sahaya benliğimizi doğru yansıtalım” şeklinde konuştu.


Cezalı futbolcuları olduğuna dikkat çeken Kalpar, “Tatos’un tedavisinin Yunanistan’da tamamlanıp buraya dönmesi uygun görülmüştü. Elmar aramıza katılacak. Cezalı oyuncularımız var. Ne olursa olsun bizim işte bahane hiçbir zaman işe yaramamıştır. Hiçbir bahanemiz yok ve çıkıp aslanlar gibi, kazanma hüviyetinde bir takım olmamız lazım. En iyisini sahaya yansıtırsın, kazanamayabilirsin. Oyuncularımızı o zaman tebrik ederiz. Kazanmak için o mücadeleyi ortaya koymak gerekir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."