GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 10:37

ABD’ye tepki için, Amerikan tıraşını yasakladı

A
A
A
ABD’ye tepki için, Amerikan tıraşını yasakladı

Elazığ’da bir kuaför, ABD’ye tepki olarak Amerikan olarak bilinen saç tıraşını iş yerinde yasakladı.

Elazığ’da bir kuaför, ABD’ye tepki olarak Amerikan olarak bilinen saç tıraşını iş yerinde yasakladı.


Elazığ’da kuaför Yasin Akbal, Türkiye ile ABD arasında yaşanan rahip gerginliği ile yükselişe geçen dolar sonrasında, ABD’yi protesto etmek amacıyla Amerikan tıraşı yapmama kararı aldı. Akbal, bunun üzerine iş yerinin camlarına ‘Amerikan Tıraşı Yapmıyoruz’ yazısı astı.


Son günlerde Amerika’nın yapmış olduğu baskılardan dolayı Amerikan tıraşı yapmama kararı aldıklarını dile getiren kuaför Yasin Akbal, “ Biz artık Türk tıraşı dediğimiz tıraşlara geri dönüyoruz. Elimizden geldiğince devletimize destek vermek için böyle bir kampanya başlattık. İnşallah halkımızda bu konuda duyarlı olur. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var. Bizimde böyle bir katkımız olsun istedik. Elimizden geldiğince yaptığımıza inanıyoruz. Bu zor günleri atlatacağız. Ülke olarak zorlu süreçten çıkacağız” dedi.


Çalışanlar olarak kampanyaya destek verdiklerini aktaran kuaför Erkan Bozkurt, “Kuaför olarak elimizden gelen bu. Daha iyisini yapmak isterdik. Amerikan tıraşı ülkemizde 30 yıldır olan bir tıraş. Bu son zamanlardaki ekonomik savaştan dolayı, biz artık Amerikan tıraşını yapmıyoruz. Protesto ediyoruz. Umut ediyoruz ki iyi olacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.