KÜLTÜR SANAT - 11 Eylül 2018 Salı 17:40

Elazığ’da Milli Şair Ersoy’un adı verilen semt kütüphanesi açıldı

A
A
A
Elazığ’da Milli Şair Ersoy’un adı verilen semt kütüphanesi açıldı

Elazığ’da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un adı verilen semt kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Elazığ’da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un adı verilen semt kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.


Elazığ Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi işbirliğiyle Rızaiye Mahallesinde yapılan Mehmet Akif Ersoy Semt Kütüphanesinin açılışı için tören düzenlendi. Mehter takımının konser verdiği törene CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile vatandaşlar katıldı.


Hizmete sunulan semt kütüphanesinin çok donanımlı olduğunu ifade eden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Her yaştan insana hitap edebilmesi açısından Kütüphane içerisine bütün ihtiyaçları karşılayacak gereksinimleri oluşturduklarını ve kütüphane ile mahalle arasında güçlü bir bağ kurmak istediklerini söyledi.


Göreve geldikleri günden itibaren sadece alt ve üst yapı sorunlarıyla ilgilenen bir belediye olmadıklarını ve sosyal belediyeciliği de ön planda tuttuklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise ulaşımdan eğitime, kültür-sanattan spora her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Konuşmasını sürdüren Yanılmaz;" Çevre ve şantiye belediyeciliğinin yanında kültür ve sosyal belediyecilikte yaparak gönüllere hitap eden hizmetler gerçekleştirdik. Elazığ köklü ve kültürlü bir tarihe sahip. Şimdiki neslimizde eğitimiyle, kültürüyle, donanımıyla, araştırıp öğrenme merakıyla geçmişine layık yetişiyor. Mehmet Akif Ersoy Semt Kütüphanesi’nin de mahalle sakinlerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor ve her zaman gençlerle dolu olacağını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.


Elazığ Belediyesi’nin sadece şantiye belediyeciliği yapmadığına ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da sosyal ve kültürel alanda da çok değerli hizmetlerin yapıldığını ve Elazığ’ın çehresinin gözle görülür derecede değiştiğini kaydetti.


Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın dua etmesiyle kütüphanenin açılışı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.