EKONOMİ - 02 Kasım 2018 Cuma 12:56

Elazığ’da finans sektörü istişare toplantısı düzenlendi

A
A
A
Elazığ’da finans sektörü istişare toplantısı düzenlendi

Elazığ’da finans sektörü ile istişare toplantısı düzenledi.

Elazığ’da finans sektörü ile istişare toplantısı düzenledi.


Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ( Elazığ TSO) tarafından finans sektörü ile istişare toplantısı düzenlendi. TSO meclis salonunda düzenlenen toplantıda, merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm bankaların ve finans sektöründe yer alan kuruluşların temsilcileri, oda yönetimiyle bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda iş dünyası ve finans sektörü ilişkileri masaya yatırıldı.


Ülkenin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini belirten Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar “Ülkemizin bu zor günleri birlik ve beraberlik ile aşacağından şüphemiz yoktur. Ancak, bu zorlu sürecin etkilerinin işyeri kapanması ve işten çıkarmalara kadar büyümemesi için tüm kesimlerin sorumluluk ve risk alması büyük önem taşıyor. Bir tarafın kendini garantiye alarak tüm yükü karşıya yüklemesinin doğru olmadığını düşünmekteyiz. Üyelerimizden bankacılık sektörüyle ilgili olarak eleştiriler gelmekte ve bizden çözüm talebinde bulunmaktadırlar. İlimizde ikinci hatta üçüncü kuşak iş dünyasının içinde bulunan büyüklerimiz var. Bu üyelerimizin çeklerinin, senetlerinin yazılması borçlarının temerrüde düşmesi ve ticari itibarlarının zarar görmesi bizlerin arzu etmediği bir durum olmakla birlikte il ekonomisini de olumsuz yönde etkileyecek bir süreçtir” dedi.


Finans sektörü temsilcileriyle 3’üncü istişare toplantısını yaptıklarını aktaran Yaşar, “Biz Elazığ TSO olarak bu çatı altında olan herkesi aynı takımın oyuncuları olarak görmekteyiz. Bankalarda nihayetinde bizim üyemiz olup, onlar da birer ticari işletmedir. Elbette hiçbir şart ve koşulsuz olarak her talebin karşılanması mümkün değil. Zaten böyle bir beklentimiz de söz konu olmayıp, küçük bir destek ile ayakta kalabileceği görülen işletmeleri yalnız bırakılmamasını istiyoruz. Belli bir ticari geçmişe sahip olan, kamuda hak edişi bulunan, yada gayrimenkul sorunu olmayan işletmelerin bu dönemde sahiplenilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.