GENEL - 09 Aralık 2018 Pazar 14:21

Öldürülen doktor için tören düzenlendi

A
A
A
Öldürülen doktor için tören düzenlendi

Elazığ’da öldürülen Doç.

Elazığ’da öldürülen Doç. Dr. Mustafa Girgin için bugün tören düzenlendi.


Olay, dün akşam saatlerine merkeze bağlı Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak’ta bulunan bir apartmanın 5. katındaki öğrenci evinde meydana geldi. İddiaya göre, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin A. (23), sevgilisi pratisyen doktor Ç.G.B. ile birlikte aralarındaki sorunu görüşmek üzere Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin’i evine çağırdı. Evde çıkan tartışmada Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Tıp öğrencisi ve doktor sevgilisi gözaltına aldı.


2 çocuk babası Doç.Dr. Girgin için bugün görev yaptığı Fırat Üniversitesi Hastanesi morgu önünde tören düzenlendi. Törende 7 yaşındaki kızı Ahsen’in babasının tabutuna bakışı ve sarılıp öpmesi yürekleri dağladı.


Son zamanlarda toplumda şiddet sarmalının ileri düzeyde olduğunu belirten FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Her gün televizyonlarda izliyoruz yol vermedin çek adamı vur, ters baktı git adamı vur. Bu tür olaylar bizim kültürümüzde ve inanç sistemimizde olmaması gerekiyor. Şiddeti herkesin reddetmesi gerekiyor. Şiddete başvuran herkesi kınaması gerekiyor. Olay gerçekten çok üzücü. Hayatının baharında genç bir kardeşimizi menfur bir olay sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.


Kelimelerin tükendiği yerde olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ise, "Allah herkese akıl fikir versin. Nereye kadar. İnsanların saygılı olması lazım. Bu işler bizi çok üzüyor. Allah Mustafa Hocamıza rahmet eylesin" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Girgin’in naaşı morgdan alınarak tekbirlerle cenaze aracına konulup, İzzetpaşa Camisi’ne götürüldü.


Törene, AK Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğuları, FÜ Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, üniversite personeli, hastane çalışanları, sevenleri, yakınları, ailesi, askeri erkan ve emniyet personelleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul AB Büyükelçisi Türkiye Delegasyon Başkanı İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı İSTANBUL (İHA) – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu bu sabah gerçekleşti. Koşuya Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut da katıldı. Elit atletlerin katıldığı koşunun startını veren Meyer-Landrut ardından 10 kilometrelik parkurda koşusunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat içinde koşusunu tamamlayan Meyer-Landrut açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Meyer-Landrut "Parkur boyunca İstanbul’un tarihi bölgelerini gördük. Öncelikle belediyeyi bu güzel organizasyonu yaptıkları için kutluyorum. Pek çok tarihi binayı görerek bu yarışı gerçekleştiriyorsunuz. Birçok insan ile birlikte koşuyorsunuz. Yağmur da problem teşkil etmedi. Umarım bu yarış birçok şeye ve koşuculara ilham kaynağı olur. Bu koşu etkinliğinin benzer spor etkinliklerine ilham kaynağı olmasını diliyorum. Sonuçta hareket etmek veya koşmak hepimizin sağlığı için gerekli" dedi. Dünyanın en iyi 11 "Gold Label" yarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde koşuluyor. Yenikapı Miting Alanı’ndan start alan yarı maratonda koşucular, sahil yolunda Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü’nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nü geçti. Köprü bitimindeki ışıklardan "U" dönüşü yapan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsü’ne varmadan Fatih ilçe sınırından "U" dönüşü yaparak ters istikamette aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya ulaştı. Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’na 72 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin sporcu katıldı. Elit atlet kategorisinde ise 34 farklı ülkeden 47 erkek, 21 kadın olmak üzere toplam 68 sporcu yarıştı.
Eskişehir 7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu Tepebaşı’nda yaşadı Tepebaşı Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şenlikte, 7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Tepebaşı Belediyesi milli günlerde vatandaşlar için özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliği gerçekleştirildi. Şenlik, İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseri ile başladı. Orkestra şefliğini Simay Pala’nın üstlendiği konserde yer alan 35 çocuk, Can -Can, Radetzky March, İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı, Bugün 23 Nisan adlı eserlerini seslendirdi. Orkestra, katılımcılardan tam not aldı. “Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum” Konser sonrası konuşan Başkan Ataç, “23 Nisan deyince ilk akla çocuklarımız geliyor. Kreşlerimizden sanat merkezlerimizden gelen çocuklarımızla birlikteyiz. İki Elin Sesi Var Gençlik ve Çocuk Orkestramız ile Eskişehir olarak ne kadar övünsek azdır. Çünkü çocuklarımız 7 yaşında orkestra için müracaat ettiler. Hiçbir yetenek sınavı yapılmadan orkestraya dahil edildiler. 4 bin 300 çocuğumuz orkestradan geçti, bugün en az 3 orkestramız var. Türkiye’de ilk yapılan bir çalışmadır bu. Anne, babalar çocuklarıyla ne kadar övünse azdır. Gerçekten müthiş bir başarı yakaladılar. Bütün Türkiye ve yurtdışından övgüler alarak yolumuza devam ediyoruz. Böyle bir çalışmanın ülkemize verdiği katkı, şehrimize verdiği katkı çok farklıdır. Büyük kurtarıcımız, 23 Nisan 1920’de meclisi açtı ve bu tarihi çocuklarımıza armağan etti. Dünyada eşi benzeri olmayan tek çocuk bayramı. Atamızın vizyonu ne kadar büyük ki çocuklarımıza verdiği değer o kadar büyük ki Bizler de kendi çocuklarımıza katkıda bulunarak onun yolunda gidiyoruz. Tepebaşı Belediyesi ülkede bu konuda rakipsiz belediyelerden biridir. Burası Eskişehir. Eskişehir farklı bir il. Çağdaşlığı, özgürlüğü, insanca yaşamayı seven insanların toplandığı bir şehir. Ben de sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Şenliğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra meclis üyeleri ve çok sayıda çocuk ile velileri katıldı.