GENEL - 21 Mayıs 2019 Salı 16:20

Katlı kavşağın yıkımı " Halk Oylaması" ile belirlenecek

A
A
A
Katlı kavşağın yıkımı " Halk Oylaması" ile belirlenecek

Elazığ’da geçtiğimiz yıl hizmete giren Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağın üst kısmının yıkılması için halk oylaması yapılacağı bildirildi.

Elazığ’da geçtiğimiz yıl hizmete giren Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağın üst kısmının yıkılması için halk oylaması yapılacağı bildirildi.


Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada," 2018 yılında yapımı tamamlanan Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmının yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla Rüstempaşa ve Mustafapaşa Mahallelerinde esnaf ve vatandaşlara yönelik halk oylaması yapılacak. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın kavşağın bulunduğu bölgeye yaptığı ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlardan gelen köprünün yıkılması talebi sonucunda yapılmasına karar verilen halk oylaması 22-23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oylama için kavşağın iki noktasına sandık kurulacak ve oy kullanma işlemi 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi ve Şeyh Şamil Bulvarını kapsayan üst geçidin yıkılıp yıkılmayacağına oylama sonucuna göre karar verilecek"denildi.


Öteyandan belediye tarafından "Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz" başlığıyla Evet-Hayır bölümlerinin yer aldığı oy pusulası hazırlandı. Pusulada, "Gönül belediyeciliği sloganıyla çıktığımız bu yolda yapacağımız her çalışmada halkımızın düşüncesi bizim için önemli bir kılavuz olacaktır. Bu doğrultuda, Rüstempaşa Mahallesinde 2018 yılında hizmete açılan Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının köprü olan kısmının kaldırılması konusundaki görüşünüz Elazığ Belediyesi için önemlidir. Alacağınız her hizmette söz sahibi olduğunuza inanıyor, oylamadan çıkacak sonucun esnaf ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz"ifadeleri yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Kazada şehit olan polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Isparta-Eğirdir karayolunun 3. kilometresinde meydana gelen kazada, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli askeri personel İlker A. idaresindeki 17 UY 843 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda radar uygulaması hazırlığı yapan Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Yonuz Turan’a ve ardından 32 A 5953 plakalı trafik aracına çarpmıştı. Çarpışmanın şiddeti ile polis aracı ve polis memuru şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Yonuz Turan, sürücü İlker A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E., Isparta Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Turan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, Isparta İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Törende şehit polisin eşi Aynur Turan ve çocukları güçlükle ayakta durdu. Anne babası ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracına konulurken mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Doç Dr. Aydın Turhan, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgenaral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, şehidin ailesi, akrabaları ve mesai arkadaşları katıldı. Şehit polis Turan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Alacamii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.