GENEL - 03 Haziran 2019 Pazartesi 11:37

Elazığ’da bayram öncesi alışveriş yoğunluğu

A
A
A
Elazığ’da bayram öncesi alışveriş yoğunluğu

Elazığ’da Ramazan Bayramı öncesi Kapalı Çarşı’da alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Elazığ’da Ramazan Bayramı öncesi Kapalı Çarşı’da alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.


Ramazan Bayramı’na hazırlanan vatandaşlar, kentin önemli mekanlarından biri olan Kapalı Çarşı’ya akın etti. Kapalı Çarşı’da bayram şekeri, orcik, pestil gibi ürünler alarak bayrama hazırlanan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürüyor. Yoğunluktan dolayı Kapalı Çarşı’nın etrafına da tezgah kuran esnaflarda, ekstra kazanç elde ediyor.


Kurdukları tezgahta çocuk kıyafetleri sattıklarını belirten Ahmet Ağırman, “Bayramda talep gören kıyafetler satmaya çalışıyoruz. İşler beklediğimiz gibi, fena değil. Yoğun bir bayram telaşı var” dedi.


Bayram için şeker satan esnaflardan Vedat Öksüz, "Herkes şeker yesin diye fiyatlarımız uygundur. Şeker fiyatları ucuz bu nedenle herkes şeker alabilmektedir. Herkesin bütçesine göre şeker var. 11 ayın sultanı Ramazan ayının sonu Bayram. Bu nedenle işlerimiz yoğun. Beklentimizin üzerinde bir yoğunluk var” diye konuştu.


Elazığ’da bayram öncesi yoğunluk olduğunu aktaran Okan Aydemir, “Ramazanın son günü olması nedeniyle insanlar alışverişe çıkıyorlar. Şeker, kolonya ve meyve gibi alışverişte bulunuyorlar. Elazığ halkı bayrama yoğun bir şekilde alışveriş yaparak giriyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.