GENEL - 06 Eylül 2019 Cuma 15:29

Şehit Fethi Sekin’in babası: “Şehit oğlum üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum”

A
A
A
Şehit Fethi Sekin’in babası: “Şehit oğlum üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum”

Oğlu üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadığını belirten şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, tek isteğinin külliyenin oğluna yakışır şekilde yapılması olduğunu söyledi.

Oğlu üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadığını belirten şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, tek isteğinin külliyenin oğluna yakışır şekilde yapılması olduğunu söyledi. Hem Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na hem de CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a teşekkür eden baba Sekin, temennisinin de külliyenin biran önce yapılması olduğunu dile getirdi.


5 Ocak 2017 tarihinde İzmir’de teröristlerle kahramanca mücadele edip şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için naaşının bulunduğu memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesinde, Samsun’daki bir dernek aracılığıyla külliye yapımına başlanmıştı. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle külliye inşaatı yarım kaldı. Bunun üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e konuyu ileterek, külliyenin yapımını üstlenmesini sağladı. Ardından MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver açıklama yaparak, Tunç Soyer’in külliyeyi yapacak olmasına tepki gösterdi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da belediye olarak külliyeyi kendilerinin yapacağını açıkladı.



Şehit babası: "Külliyenin şehidimize yakışır bir şekilde yapılmasını istiyoruz"


Şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, kentte siyasetçilerin gündemi haline gelen oğlu adına yapılacak külliye ile ilgili şehit oğlu üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. İHA’ya konuşan baba Sekin, "Elazığ kamuoyuna bir açıklama gereği duydum. Kamuoyunda çıkan haberler bizi derinden üzmüştür. Elazığ’da yapılacak olan Şehit Polis Fethi Sekin Külliyesi’nin şehidimize yakışır bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Bu siyaset üstü ve herkesin sahiplenmesi gereken bir konu. Yarım kalan külliyenin tamamlanabilmesi için bizleri arayıp külliyeyi yapacağını söyleyen Milletvekili Gürsel Erol’a şahsım ve ailem adına teşekkür ederim. Erol, bu konuda bizlere karşı gayet samimi olmuştur” dedi.



"Hangi belediye yaparsa yapsın saygı duyarız"


Şehit oğlu üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadığını ifaden Sekin, “Bir şehit babası olarak siyasi bir malzeme haline getirilmemesi, şehit oğlum üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Bizim temennimiz külliyenin bir an önce yapılmasıdır. Hangi belediye yaparsa yapsın saygı duyarız. İlimiz Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Milletvekili Gürsel Erol’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.