ASAYİŞ - 08 Ocak 2020 Çarşamba 12:10

Elazığ’da uyuşturucu operasyonları: 6 şüpheli yakalandı

A
A
A
Elazığ’da uyuşturucu operasyonları: 6 şüpheli yakalandı

Elazığ polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 6 şüpheli gözaltına alındı, 4 kilo 616 gram esrar ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.

Elazığ polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 6 şüpheli gözaltına alındı, 4 kilo 616 gram esrar ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve Asayiş Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında iki farklı operasyon yapıldı. Motosikletli polis timlerinin de katıldığı operasyonda Elazığ - Diyarbakır yolu güzergahında belirlenen şüpheli bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada çeşitli yerlere zulalanmış halde 4 kilo 400 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.


Operasyonlar kapsamında narkotik timleri iki ayrı evi tespit etti. Tespit edilen evlere yapılan operasyonda dedektör köpeği Nina eşliğinde yapılan aramada satışa hazır 141 beste halinde 216 gram toz esrar maddesi ile 69 adet ecstasy hap daha ele geçti, 5 şüpheli gözaltına alındı.


Operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından bugün Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak olan Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi’nin açılışı yapıldı. Sivas’ta Türkiye, Azerbaycan, ABD, İspanya, Portekiz gibi 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışmanın görüşüleceği 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin açılışı yapıldı. SBTÜ konferans salonunda düzenlenen açılışa SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Biz üniversite olarak rektörümüzün önderliğinde bilimsel çalışmalara çok büyük kıymet ve önem veriyoruz. Üniversitemiz her yıl 1 ya da 2 kongreye ev sahipliği yapmaktadır. Bu kongreler bizim açımızdan son derece kıymetli. Uluslararası bir kongre olduğu için tüm dünyadaki araştırmacılarla bir araya gelerek işbirliği yapma imkânına sahibiz” dedi. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten ise kongre hakkında bilgiler vererek, “3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongre’mize yüz yüze ve online olarak 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma ile başvuru yapıldı. Kongremizin ilk gününde toplam 5 oturum yüz yüze yapılacak” şeklinde konuştu. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı konuşmasında, “Bu kongre çeşitli araştırmaların sunulacağı bir kongre olacak. Üniversitelerin temel fonksiyonları eğitimin yanı sıra bilimsel araştırmaları gerçekleştirmektir. Burada da hem ülkeye hem de insanlığa faydalı olacak şekilde sunmaktır. Kongreler, konferanslar ve sempozyumlarda bilimsel çalışmaların diğer bilim insanlarıyla, öğrencilerle toplumun diğer kesimleri ile paylaşıldığı ortamlar olmaktadır. Dolayısıyla bilim insanları arasında bilgi alışverişinin, hem dünyadaki diğer bilim inşalarının yaptığı çalışmaların takibi açısından bu tür programları çok önemsiyorum. Öğrenciler için de bu tip programların büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Güzel bir bilimsel etkinlik ve bilim paylaşımının olacağını düşünüyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Kongrenin ilk oturumu konferans salonunda başladı.
İstanbul Saraçhane’de 1 Mayıs’ta polise saldıranların yeni görüntüleri ortaya çıktı İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda güvenlik önlemi alan polis ekiplerine saldırdıkları iddiasıyla dün akşam gözaltına alınan 29 kişinin işlemleri sürüyro. Şüphelilerin güvenlik kamera kaydı ve yüz tanıma sistemiyle tespit edildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-13 A" başlığıyla yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na çıkmak için Saraçhane Meydanı’nda toplanan ve polislere taş, sopalarla saldırıda bulunan 29 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. Kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemi ile saldırıya karıştığı tespit edilen diğer kişileri yakalamaya yönelik operasyonların devam ettiği soruşturmaya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Saraçhane’de tedbir alan emniyet kuvvetlerine taş ve sopalarla saldırdıkları iddiasıyla dün akşam gözaltına alınan 29 şüpheli arasında damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. adlı kadının da olduğu öğrenildi. Polis kamerasına yansıyan görüntüleri ve korsan gösterideki faaliyetleri açığa çıkan şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından suç kaydı olduğu aktarıldı. 246 kişi hakkında adli işlem yapıldı İstanbul’da 1 Mayıs’ta Saraçhane’de toplanıp Taksim Meydanı’na yürümek isteyen marjinal gruplar arasındaki bazı kişiler, izinsiz yürüyüşte polise saldırmıştı. Olaylar sırasında ilk gün 217, bugün gözaltına alınan 29 kişi ile birlikte toplam 246 göstericiye adli işlem yapılırken, olaylara ilişkin çarpıcı görüntüler paylaşıldı. Emniyet güçleri tarafından bu sabaha karşı eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan kişiler arasında Muzaffer C.Ö., eylemleri provoke eden Arif T., Ferhat E., Tutku K., Yılmaz Y., Alev P., Birol T. ile birlikte polise damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ.’nin de yer aldığı belirtildi. Söz konusu şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından suç kaydı olduğu öğrenildi. Diğer taraftan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin emniyet kamerasına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde şüphelilerin polise saldırdığı anlar yer alıyor.