GENEL - 24 Mayıs 2020 Pazar 14:57

Konteyner kentlerde çocukların bayram sevinci

A
A
A
Konteyner kentlerde çocukların bayram sevinci

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası geçici konteyner evlerden oluşan barınma merkezlerine yerleştirilen aileler, Ramazan Bayramı’nı kısıtlamalara uyarak dışarı çıkmadan kutladı.

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası geçici konteyner evlerden oluşan barınma merkezlerine yerleştirilen aileler, Ramazan Bayramı’nı kısıtlamalara uyarak dışarı çıkmadan kutladı. Aileler konteyner evlerinde kalırken, çocuklar Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın özel izniyle barınma merkezi içinde şeker toplayarak bayram sevinci yaşadı.


24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası biri Sivrice ilçesi’nde 3’ü kent merkezinde olmak üzere toplam 4 farklı yere 2 bin 584 adet konteynerden oluşturulan geçici barınma merkezi kuruldu. Konteyner kentlere bugüne kadar yerleştirilen bin 640 aileden oluşan 5 bin 608 kişi sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle buruk kutladı. Kent merkezinde Kırklar ve Doğukent mahallelerine konteyner kentlerde yaşayan aileler, evlerinden çıkmadan bayramı kutlarken, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın özel izniyle çocuklar barınma merkezinden çıkmadan şeker topladı. Konyenter kentin girişindeki güvenlik noktasına giden çocuklar, polislerle bayramlaşıp şekerlerini aldıktan sonra arkadaşlarıyla kapı kapı şeker toplayarak, güzel bir gün geçirdi. Çocuklar, büyüklerinin evde kaldığını ancak kendilerinin şeker topladığını dile getirdi.


Sokağa çıkma yasağından dolayı dışarı çıkmadıklarını ancak çocukların şeker toplayarak bayramın eski geleneklerini yaşattığını dile getiren depremzedelerden İbrahim Bora, “Biraz bayram sıkıntılı geçiyor. Salgından dolayı büyüklerimizi göremiyoruz. Olsun yapılacak bir şey yok sağlık için. Çocuklar evlerimize geliyor. Bizde eski geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Uzaktan şekerlerini veriyoruz” dedi.


Kırklar Mahallesi’ndeki geçici barınma merkezlerinde kalan ve gelen çocuklara şeker ve kolonya ikramında bulunduklarını belirten 65 yaşındaki Hatun Sökmen ise , “3 aydır çocuklarımı görmedim. Salgın var sağlığımız için bizler de kendimizi muhafaza ediyoruz” diye konuştu.


Doğukent Mahallesi’ndeki konteyner kentte kalan iki çocuk annesi Tülay Aktaş ise salgından dolayı ailelerinin yanına gidemedikleri için üzüntülü olduklarını aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.