POLİTİKA - 05 Mart 2026 Perşembe 20:09

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbiş: "Bizim savunma sanayimiz, tüm kötülüklerden koruyacak düzeyde yoluna devam ediyor"

A
A
A
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbiş: "Bizim savunma sanayimiz, tüm kötülüklerden koruyacak düzeyde yoluna devam ediyor"

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, "Bizim tüm savunma sanayimiz, tüm kötülüklerden koruyacak düzeyde yoluna devam ediyor. Ama bizim iç dünyamızdaki Savunma Sanayi sistemimizde bizi böyle basiretsiz liderlerden korusun ve Recep Tayyip Erdoğan’ı da uzun yıllar boyunca hep birlikte Türkiye’nin güçlü yarınlarına birlikte yürümeyi nasip etsin" dedi.


AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, Elazığ’da ‘Gençlik Sofrasına’ katıldı. AK gençlik kadrolarıyla iftar programında bir araya gelen Başkan İBİŞ açıklamalarda bulundu. Bugün Türkiye siyasetinde Recep Tayyip Erdoğan ve sonrası diye bir gerçek olduğunun altını çizen İbiş, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye siyasetinde gençlerin bakış açısını değiştirdi. Türkiye siyasetinin gençlere baktığı pencereyi değiştirdi. Hamd olsun bugün siyasette gençler aktör konumunda. Bugün siyasette gençler, sadece belirli yerlere gelen değil, sadece siyasette bir dolgu malzemesi olarak kullanılan değil. Gençler artık siyasette doğrudan söz sahibi konumundadır. Bu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere duyduğu güven ve inanç sayesindedir. Bizler liderimize sahip çıkacağız. Şuanda Orta Doğu’da ve güneyimizde neler olduğunu hep birlikte görebiliyoruz. Neredeyse bombalanmayan bir ülke kalmadı. Bu anlamda zarar görmeyen bir ülke kalmadı. Hamd olsun cumhurbaşkanımızın öyle bir liderlik iradesi ve liderlik diplomasisi var ki Orta Doğu ateş çemberiyken, hamd olsun stratejik bir şekilde çelikten bir iradeyle ülkemiz, korunuyor ve kollanıyor. Bu öyle kolay olmuyor. Türkiye’nin savunma sanayisindeki ortaya koyduğu iradeyle oluyor. Türkiye’nin ortaya koyduğu iddia ile oluyor" diye konuştu.



İbiş, "Bugün Türkiye kendi düşüncelerini özgürce söyleyebiliyor. Bugün Türkiye, başkalarının ajandasında, kalem olmak yerine kendi ajandasını kendi evlatlarıyla birlikte yazıyor, kendi evlatlarıyla birlikte tamamlıyor. Bu zihniyet her zaman ki Türkiye’nin milli ve manevi değerlerinin karşısında olan bu zihniyet, bugün Allah’tan başımızda değil. Bundan 6 ay önce, diyorlardı ki, Sinop’ta roket füze denemeleri yapmayın, balıklar korkuyor diyorlardı. Bugün geldiğimiz noktada 2 gün önceki açıklamalarında ne diyorlar, sizler savunma sanayide gereken ilgiyi gösteremediniz ve göstermediniz diyorlar. Birkaç ay önce balıklar korkuyor diye füze denemesi yaptırmayan yapılmasını istemeyen bir siyasi bir aktördün. Bugün geldiğimiz noktada savunma sanayi yatırımlarından bahsediyorsun. Bu millet neyin ne olduğunu biliyor. Bu millet her şeyi görüyor. Bu millet, deprem bölgesine gelip 100 tane konteyner vermekle övünen bir liderin Allah korusun, bu tür olaylarda da başımızda olsa neler olacağını, bu millet biliyor. Rabbim bizi, bunlardan korusun ve kollasın. Bizim tüm savunma sanayimiz, tüm kötülüklerden koruyacak düzeyde yoluna devam ediyor. Ama bizim iç dünyamızdaki savunma sanayi sistemimizde bizi böyle basiretsiz liderlerden korusun ve Recep Tayyip Erdoğan’ı da uzun yıllar boyunca hep birlikte Türkiye’nin güçlü yarınlarına birlikte yürümeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.



"Gençlik sağlam durursa, Türkiye sapasağlam durur’


Aynı sofrayı paylaşmanın ve aynı davaya gönül vermenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu ise, "Ramazan birliktir, beraberliktir ve kardeşliktir. Bizler aynı sofrada aynı ekmeği bölüşeceğiz. Aynı duaya hep birlikte amin demenin bereketini hep bir arada yaşayacağız. Sevgili kardeşlerim sizler sadece yarınların değil bugünün de teminatısınız. Bu hareket gençlerin omuzlarında yükselmiştir. 2001’de inanç ve azimle cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, gençliğe her zaman ayrı bir önem ve değer vermiştir. Sizler teknolojiyle birlikte sanayi alanında ve sporda Türkiye’nin mimarlarısınız. Sizler, çağın ihtiyaçlarının farkında olan çok kıymetli kardeşlerimiz ve çok kıymetli bir neslin temsilcilerisiniz. Cumhurbaşkanımızın gençlere olan güveni, bu hakikatin en bariz göstergesidir. Liderimiz, gençlere sadece nasihat vermeyen, onlara sorumluluk veren, güvenen ve birlikte yol yürüyen liderdir. Bizler gençler ne diyor diye soran bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki gençlik sağlam duruyorsa Türkiye sapasağlam durur. Gençlik güçlü olursa Türkiye güçlü olur" şeklinde konuştu.



AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbiş: "Bizim savunma sanayimiz, tüm kötülüklerden koruyacak düzeyde yoluna devam ediyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Patlama sesleri gelen gecekondu bahçesinde çıkan yangın yan binaya sıçradı Eskişehir’de bir gecekondunun bahçesinden gelen patlama seslerinin ardından çıkan yangın yan binaya sıçradı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Hayriye Mahallesi Ulutaş Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bahse konu sokak üzerindeki bir gecekondu bahçesinden gelen patlama seslerinin ardından yangın çıktı. Büyüyen yangın gecekondunun yanına bulunan binaya da sıçradı. Paniğe kapılan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler yangının sıçradığı binayı boşaltıp, sokağa giriş çıkışı engelleyerek güvenlik tedbirlerini aldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Ayrıca alevlerin sıçradığı binada yaşayan M.G. dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Şahsın sağlığının iyi olduğu belirlendi. Yangını söndürme çalışmalarına polis de dahil oldu Öte yandan olay yerinde bulunan bir polis memurunun da alevlere müdahale ettiği görüldü. Yoğun dumanın içerisinde kalarak itfaiye hortumlarını yönlendiren ve tahliye çalışmalarına destek veren polis, facianın büyümesini engelledi. "Yangın nedeniyle dairemin aralığa bakan camları ve pimapenleri zarar gördü" Metin Karpuz isimli vatandaş, "Yangın alt katlarda, muhtemelen garajda veya yan taraftaki hurdacıda başladı. Bahçedeki ağaç çok eski olduğu için alevler adeta bir baca gibi yukarıya, çatıya kadar ulaştı. Ben yanan yerin hemen üzerindeki dördüncü katta oturuyorum. Yangın nedeniyle dairemin aralığa bakan camları zarar gördü" dedi.
Mersin Silifke’de sezonun ilk üzümü hasat edildi, kilosu 600 TL’den ihraç edildi Mersin’in Silifke ilçesinde sezonun ilk örtü altı üzüm hasadı gerçekleştirildi. Atakent Mahallesi’nde üretici Mustafa Sak’a ait 6 dönümlük seradan toplanan Yalova incisi cinsi üzümler, kilosu 600 liradan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edildi. Silifke’de yılın ilk üzüm hasadı Atakent Mahallesi’nde yapıldı. Örtü altında yetiştirilen üzümlerin kesimine başlanırken üretici Mustafa Sak, sezonun bereketli geçmesini temenni etti. Hasat sırasında açıklamalarda bulunan Sak, "Silifke’de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum" dedi. 6 dönümlük serasında üretim yaptığını belirten Sak, yaklaşık 17 ton rekolte beklediklerini ifade ederek, "Örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapıyorum. Bu yıl 6 dönümden 17 ton ürün bekliyoruz. Türkiye’de ilk hasat burada yapılıyor. Ürünlerimiz iç piyasanın yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Fiyatlardan memnunuz" diye konuştu. Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz ise turfanda üzüm üretiminde Mersin’in önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Turfanda üzüm denildiğinde Silifke, Erdemli ve Mezitli ilçeleri öne çıkıyor. Önceleri küçük alanlarda yapılan üretim, bugün Mersin genelinde yaklaşık 2 bin 500 dönüme ulaştı. Yıllık üretim ise 8-10 bin ton civarında. Ürünler Rusya başta olmak üzere Arap ülkeleri ve kısmen Avrupa’ya ihraç ediliyor" dedi. Gürbüz, fiyatlara da değinerek, iç piyasada üreticiden 300-350 TL’ye çıkan üzümün tüketiciye 500-600 TL arasında ulaştığını, ihracatta ise kilogram fiyatının 600 TL’ye kadar çıktığını kaydetti. Öte yandan Silifke’de üzüm üretiminin özellikle Uzuncaburç Mahallesi ile Göksu Vadisi’ndeki Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Evkafçiftliği, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun olarak yapıldığı bildirildi.