POLİTİKA - 16 Kasım 2025 Pazar 15:39

AK Parti İl Başkanı Selmanoğlu: "Şavaklılar, Elazığ’ın ekonomik yapısında çok özel bir yere sahiptir"

A
A
A
AK Parti İl Başkanı Selmanoğlu: "Şavaklılar, Elazığ’ın ekonomik yapısında çok özel bir yere sahiptir"

AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu, "Şavaklı kardeşlerimizin özellikle üretime, hayvancılığa, ticarete ve emeğe dayalı katkıları, Elazığ’ın ekonomik yapısında çok özel bir yere sahiptir" dedi.



AK Parti Elazığ İl Başkanı İbrahim Sencer Selmanoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Şavaklılar Derneği Yüksek İstişare Kurulu ile bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İl Başkanı Selmanoğlu, "Bu topraklarda birlik ve kardeşlik asırlardır en büyük gücümüz olmuştur. Elazığ’ın kadim kültürü, Şavaklıların yiğitliği ve mertliğiyle daha da anlam kazanmıştır. Elazığ’ımızın köklü kültürünü, dayanışma geleneğini ve Anadolu irfanını en güçlü şekilde yaşatan Şavaklı kardeşlerimizle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizler için Şavak, sadece bir bölgenin adı değil, cesaretiyle, vefasıyla, çalışkanlığıyla ve devletine bağlılığıyla gönüllerimize yer etmiş bir değerler bütünüdür. Bu topraklarda birlik ve kardeşlik asırlardır en büyük gücümüz olmuştur. Elazığ’ın kadim kültürü, Şavaklıların yiğitliği ve mertliğiyle daha da anlam kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu şehrin her insanına dokunan, istişare eden bir siyaset anlayışını sürdürüyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki millet güçlü ise devlet güçlüdür, birlik varsa bereket vardır. Bugün burada sadece kahvaltı programında değil, gönüllerimizi birleştirmek, sizlerin taleplerini yerinde dinlemek ve birlikte atacağımız adımları güçlendirmek için bulunuyoruz. Şavaklı kardeşlerimizin özellikle üretime, hayvancılığa, ticarete ve emeğe dayalı katkıları, Elazığ’ın ekonomik yapısında çok özel bir yere sahiptir. Sizler emek veriyorsunuz, üretiyorsunuz, değer katıyorsunuz. Bizim görevimiz ise bu emeğe destek olmak, sorunları çözmek, yolunuzu açmak ve sizleri daha güçlü kılmaktır. Kapımız da gönlümüz de sizlere sonuna kadar açıktır. Bizim için her hemşerimizin fikri kıymetlidir, her önerisi değerlidir. Şavaklıların birlikteliği ve dayanışması, bu şehre güç katmaya devam edecektir. Bizler de bu birlikteliğin yanında durmaya, destek olmaya devam edeceğiz. Bu şehirde ne yapıyorsak birlikte yapacağız. Bu memleketi daha ileriye birlikte taşıyacağız. Geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Nazik misafirperverlikleri için Dernek Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyor, Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin diyorum. Sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.



AK Parti İl Başkanı Selmanoğlu: "Şavaklılar, Elazığ’ın ekonomik yapısında çok özel bir yere sahiptir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.