EKONOMİ - 09 Haziran 2023 Cuma 16:47

Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

A
A
A
Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

Elazığ’ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira değerinde 8 adet yem işleme ve makine dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ’ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira değerinde 8 adet yem işleme ve makine dağıtımı gerçekleştirildi.


Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde Baskil Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gören "Yem Bitkisi Ekiliş ve Üretim Alanlarının Arttırılması Projesi" düzenlenen programla tanıtıldı. Baskil’de düzenlenen tören, açılış konuşmaları ve kurdele kesilmesiyle


başladı. Programda 1 milyon 300 bin lira tutarındaki 8 adet makine, yüzde 100 hibe ile çiftçilere verildi.


Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 300 milyon lira olduğunu belirten Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, "Yüzde yüz hibe desteğiyle ilçemize kazandırılmış durumdadır. Bizler devlet olarak bir şiara, düstura sahibiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanımızın daha kaliteli yaşaması, her alanda daha üretken ve daha verimli koşullara kavuşabilmesi için tüm kurumlarımızla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Bunun güzel örneklerinden bir tanesi de burada. İlçemizde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın daha kaliteli, verimli tarım yapabilmesi, hayvancılık yapabilmesi için bu proje hayata geçirilmiş vaziyette. İnanıyorum ki çok yakın zamanda en az bir veya iki tane daha geçen projemizin müjdesini kıymetli vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.


Hibe hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Meraları ve hayvancılığı iyi yönetebilmek için elimizdeki imkanlarımızı seferber etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da 2022 yılında yapmış olduğumuz bir çalışmada Baskil ilçesinde makine, ekipman eksikliği var olduğunu tespit etmiştik. Bu açıyı kapatmak üzere Baskil Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa DAP İdaresi Başkanlığına sunduğu projemiz kabul gördü. Yüzde 100 hibeli olarak ilçemize


makine, ekipman olarak ayni olarak vermiş olduk. Buradaki ekipmanlar ilçemizdeki meraları, otları ve yem bitkilerinin ekilişini, paketlenmesini, balyalanmasını, saklanmasını ve hasadını bir şekilde yapacak. Bu anlamda çiftçimize hizmet edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaşlılar ikebana sanatıyla buluştu Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü komşularını Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana ile buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Shaka Kachi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara ikebana sanatı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılar; dallar, çiçekler ve saksılar kullanarak estetik düzenlemeler yaptı. Katılımcılar uygulamalı çalışmanın yanı sıra ikebananın felsefesi, doğayla kurduğu bağ ve sanatsal yaklaşımı hakkında da bilgi edindi. İkebana uygulamalı gösterim eğitmeni Neslihan Noyan, bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "İkebana, Japonca’da ‘yaşamak’ anlamına gelen, canlı çiçeklerle yapılan bir sanat olarak bilinir. Esasen doğaya duyulan saygının sanata dönüşmüş halidir. Japonların çok eski, geleneksel ve kadim bir sanatıdır. Bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yapıyorum. Teknolojiyle çevrili bir dünyada yaşıyoruz; doğayla bağ kurmanın önemini yeniden hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda Zen bahçeleri kurulması için de çalışmalar yürütüyorum." Sumitomo Mitsui Banking Corporation adına konuşan Esra Aksoy ise etkinliğin amacına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bankamızın vizyonlarından biri, yaş almış bireyleri sosyal hayata daha fazla katmak ve onlarla birlikte üretmek. Bu doğrultuda Beşiktaş Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Japonların doğayı hayata katma sanatı olan ikebanayla, yeni yıla dair güzel dileklerin paylaşıldığı küçük saksılar hazırladık. Katılımcılar kendi çiçek düzenlemelerini yaparak yeni yıl dileklerini yazdı. Yeni yılın herkes için güzellikler getirmesini diliyoruz."