EĞİTİM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 15:01

Elazığ Belediyesi, Müftüoğlu’nu öğrencilerle buluşturacak

A
A
A
Elazığ Belediyesi, Müftüoğlu’nu öğrencilerle buluşturacak

Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gökhan Müftüoğlu, Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği programda Gelecek Sensin Projesi kapsamında gençlerle seminerde bir araya gelecek.


Hizmet, eser ve gönül belediyeciliği ilkesi doğrultusunda şehre kazandırdığı vizyon yatırımlarla Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gençlere yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda geleceğin teminatı gençlerin eğitimlerine katkı sunarak donanımlı bireyler yetiştirilmesi adına önemli faaliyetler gerçekleştiren Elazığ Belediyesi, “Gelecek Sensin” Projesi dahilinde seminer programı düzenleyecek. Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden, konferansları, yayınları ve kitaplarıyla gençlerin büyük bir beğeniyle takip ettiği eğitimci ve yazar Gökhan Müftüoğlu, sınav kazandıran taktikler konulu seminerde Elazığlı öğrencilerle buluşacak. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek seminer, 2 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’da başlayacak. Seminerin ardından imza programı gerçekleştirilecek.


Elazığ Belediyesi ve Pratik Hafıza Kurs Merkezi iş birliği ile düzenlenecek olan seminer, ücretsiz olacak.



“Ücretsiz seminere bütün öğrencilerimiz davetlidir”


Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Her alanda güçlü yatırımlarla aziz şehrimiz Elazığ’ı geleceğe hazırlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gençlerimizin hayallerinin yanında yer alarak destek sağlamayı, gerek eğitsel, gerekse sosyo-kültürel faaliyetlerle gençlerimize hizmet etme hedefine devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi olarak geçtiğimiz dönem orta öğretim kurumlarını kapsayacak şekilde başlattığımız Gelecek Sensin programımızı, kapsamını genişleterek yeni dönemde de sürdüreceğiz. Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç, 2 Mayıs Perşembe günü kıymetli gençlerimizle bir araya gelecek. Ücretsiz olacak olan bu önemli organizasyona bütün öğrencilerimizi davet ediyoruz” denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun SGK Müdürü Kaya: "GSS 99,3’e ulaşmış durumda" Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, "2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası’nın(GSS) kapsamı bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda" dedi. Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl da 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından Onur Anıtı’nda tören düzenlendi. İlk olarak Ünal Kaya tarafından anıta çelenk bırakıldı. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Konuşma yapan Müdür Ünal, "Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu salgın döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu. 2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası’nın kapsamı bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda. 2016 yılında yapılan düzenlenme ile Genel Sağlık Sigortası primi tek kaleme indirildi. Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı 2024 yılı için 600,08 TL’dir. Bu kişiler aylık olarak ödeyebilecekleri bu cüzi tutarla hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları eşleri, çocukları ile anne ve babaları sağlık güvencesine sahip olmasalar bile GSS kapsamında olup sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oluyorlar" diye konuştu. "Kayıt dışı istihdam ile mücadele ediyoruz" Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesinin de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanması olduğuna dikkat çeken Müdür Kaya, "Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. SGK çalışanlarımızın da gayretiyle çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır" şeklinde konuştu.
Samsun Da Vinci Ameliyat Robotu sağlık zirvesinin gözdesi oldu Uluslararası Sağlık Zirvesi’nde sergilenen Da Vinci Ameliyat Robotu, yerli ve yabancı katılımcıların ilgi odağı oldu. Samsun’da 3 gün sürecek ’2. Uluslararası İkiztepe Sağlık Zirvesi’ bir otelde düzenlendi. Yerli ve yabancı sağlık kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği zirvede Medicana International Samsun Hastanesi de kurduğu stantlarda hizmetlerini tanıtırken yerli ve yabancı sağlık grubu temsilcileri ile temaslarda bulundu. Hastanenin zirveye getirdiği Da Vinci Ameliyat Robotu ise davetlilerin ilgisini çekti. Yerli ve yabancı katılımcılar ameliyat robotunun başına geçerek, robot kollar ile sanal ameliyat gerçekleştirdiler. Zirvenin sağlık sektörü açısından çok önemli olduğunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, “Bugün Samsun ve hastanemiz için önemli bir gün. Çünkü 1 yıl önce ilkini yaptığımız zirvenin ikincisini bugün icra ediyoruz. Görüyoruz ki daha da geliştirilmiş, katılımcı sayısının daha da arttırılmış ve ilginin çok daha yoğun olduğu bir zirve ile karşı karşıyayız. Bu zirveler bizim için çok önemli, çok kıymetli. Özellikle sağlık turizmi açısından da çok kıymetli. Çünkü bugün burada yaklaşık 23 tane ülkeden 240 katılımcının bir araya geldiği ve birebir görüşmelerin yapıldığı bir ortam var. Zirveden çok verimli bir şekilde ayrılmayı düşünüyoruz. Burada yeni iş birliklerinin, yeni anlaşmaların, sözleşmelerin ve yeni stratejilerin oluşturulacağını düşünmekteyim. Geçen yılki yapılan zirvede yeni dostluklar kurmuştuk, yeni anlaşmalar yapmıştık. Bu zirvede bunun üzerine daha anlaşmalar, diyaloglar, iletişimleri kurarak süreci daha da geliştirmeyi planlıyoruz” dedi. “Hastanelerimizde robot teknolojili ameliyatları sıklıkla kullanıyoruz” Ameliyatlarda kullandıkları cihazı zirvede sergilediklerine değinen Armutlu, “Da Vinci diye tabir edilen, bilinen dünyada ameliyatların robot teknolojisiyle yapıldığını gösteren bir cihazı sergiliyoruz. Ameliyatlarda kullandığımız bu cihazın birebir kendisini buraya getirdik. Katılımcılar çok büyük ilgi gösteriyor. Çünkü artık teknolojinin gelişmesiyle ve ameliyatlar robot teknolojisi de döndü. Hatasız, kusursuz, daha güzel ameliyatların yapıldığı bir teknoloji. Hastanelerimizde de bu teknolojiyi sık sık kullanıyoruz. O yüzden de teknolojimize olan ilgi oldukça fazla” diye konuştu.
Ankara Türkiye ve Özbekistan arasında sosyal hizmetler alanında mutabakat zaptı imzalandı Türkiye ve Özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı “Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı” kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Göktaş, bu çerçevede Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Mansurbek Olloyorov ile bir araya geldi. Kadın, çocuk, aile ve sosyal politikalar konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından Göktaş ve Olloyorov, Türkiye ve Özbekistan arasında “Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzaladı. İmza töreni sonrasında Göktaş hayırlı olması temennisinde bulunurken, Olloyorov da “Güzel neticeleri olsun” dedi. Öte yandan Bakan Göktaş, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ve Kırgızistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde ilki düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ile Türk dünyası ülkelerinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.