GÜNDEM - 03 Aralık 2025 Çarşamba 17:15

Elazığ Hipodromu’nda öğrenciler tekerlekli sandalye, görme ve işitme engeline yönelik parkurları deneyimledi

A
A
A
Elazığ Hipodromu’nda öğrenciler tekerlekli sandalye, görme ve işitme engeline yönelik parkurları deneyimledi

Elazığ Hipodromu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, tekerlekli sandalye, görme ve işitme engeline yönelik parkurları deneyimledi. Yürüyüş yapan özel gereksinimli öğrenciler ise, Atla Terapi Merkezi’nde keyifli bir gün yaşadı.


Elazığ Hipodromu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel gereksinimli öğrencilere yönelik etkinlikler ve atla terapi programı düzenlendi. Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik tarafından karşılanan öğrenciler, günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne katıldı. Program kapsamında empati parkuru gezilerek, öğrencilerin görme, işitme ve bedensel engelleri deneyimlemelerine imkân tanındı. Ardından Atla Terapi Merkezi’nde düzenlenen aktivitelerle özel bireyler keyifli bir gün yaşadı.


İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, "Türkiye Jokey Kulübü olarak Atla Terapi Merkezi, empati parkuru ve diğer sosyal projelerimizle sadece bugün değil, ’Bir gün değil, her gün farkındalık’ diyoruz. Geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturduğumuz empati parkurunda öğrencilerimiz tekerlekli sandalye, görme ve işitme engeline yönelik parkurları deneyimleyerek yıl boyu farkındalık kazanıyor. Bugün rehberlik araştırma merkezinden ve anaokullarımızdan öğrencilerimizle birlikte özel bir program gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüzle farkındalığın adım adım büyümesini hedefliyoruz. Engelleri birlikte aşacağız. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ise projelerin yıl boyu sürdüğüne dikkat çekerek, "Türkiye Jokey Kulübü olarak yalnızca bugüne değil, her güne yayılan bir farkındalık anlayışıyla hareket ediyoruz. Empati parkuru projemizle öğrencilerin engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları deneyimleyerek anlamalarını sağlıyoruz. Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediğimiz yürüyüş ve terapi etkinlikleriyle hem farkındalık oluşturmayı hem de özel bireylerimizin unutulmaz bir gün geçirmesini amaçladık. Engelleri birlikte aşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.


Etkinliğe katılan öğrenciler ise verimli bir gün geçirdiklerini dile getirdiler. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.



Elazığ Hipodromu’nda öğrenciler tekerlekli sandalye, görme ve işitme engeline yönelik parkurları deneyimledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara "Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından düzenlenen "Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak 2026 tarihinde sona erecek. Eğitimin birey ve toplum üzerindeki dönüştürücü etkisini sinema sanatı aracılığıyla aktarmayı amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenler, başvurularını www.ebskisafilm.org ve www.ebsshortfilm.org adresleri üzerinden gerçekleştirebilecek. Alanında deneyimli jüri üyeleri, en etkili eserleri seçmek üzere bir araya geldi. Bu yılki yarışmanın seçici kurulunda yönetmen ve senarist İsmail Güneş, gazeteci-eleştirmen Bedir Acar, sinema yazarı Enver Gülşen, yönetmen Mutlu Kurnalı, yönetmen ve senarist Yeşim Tonbaz, Anadolu Ajansı Sinema Atölyesi’nden Barışkan Ünal yer alıyor. Yarışmaya 18 yaşını tamamlamış amatör ve profesyonel katılımcılar, süresi 15 dakikayı aşmayan, eğitim temalı kurmaca kısa filmler ile başvuru yapabilecek. Yarışmanın değerlendirme süreci iki aşamadan oluşacak. Ön jüri, şartnameye uygunluk, teknik ve sanatsal yeterlilik kriterleri doğrultusunda en fazla 20 eser belirleyecek. Ana jüri ise dereceye giren ve özel ödül alacak eserleri seçecek. Yarışmada birinci olan eser için 80 bin lira, ikinci eser için 60 bin lira, üçüncü eser için ise 40 bin lira ödül verilecek. Ayrıca Mehmet Akif İnan Özel Ödülü kapsamında 30 bin lira, Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü kapsamında ise 20 bin lira ödül takdim edilecek. Bu yılki yarışmada Erol Battal Sendikal Kadraj Ödülü, ilk kez Eğitim-Bir-Sen üyesi izleyicilerin oylarıyla sahibini bulacak.
Ankara Bakan Uraloğlu: "Gölbaşı Veri Merkezi, kritik bilgileri barındıran kurumların veri ve bulut hizmeti ihtiyaçlarını yerli yazılım ile karşılayacak" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın veri merkezi kapasitesini 8 katın üzerinde artıracak Gölbaşı Veri Merkezi ile e-Devlet Kapısı başta olmak üzere tüm veri ve bulut hizmetlerine yönelik ihtiyacı yerli yazılım ile karşılayacaklarını ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet Kapısı başta olmak üzere Türkiye’nin dijital altyapısını kuran Türksat’ın yeni bir projeyi hayata geçireceğini açıkladı. Uraloğlu, Ankara’da kurulacak olan Gölbaşı Veri Merkezi ile kritik bilgileri barındıran kurumların iş sürekliliklerini sağlayabilmeleri için tüm veri ve bulut hizmetlerine yönelik ihtiyacı yerli yazılım ile karşılayacaklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, merkez hakkında yaptığı açıklamada, "Gölbaşı Veri Merkezi, 28 bin 500 metrekarelik dev alanı ile Türkiye’nin en büyük veri merkezlerinden biri olacak" dedi. Veri merkezi kapasitesi artacak 2026 yılında veri merkezinin inşaat ve mimari çalışmalarını büyük oranda tamamlamayı planladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Kritik bilişim merkezimizi 2027 yılı içerisinde ise hizmete almayı hedefliyoruz. Yapılacak yatırım ile Türksat’ın mevcut veri merkezinin fiziksel kapasitesi ilk fazda 3 kat, ikinci fazda ise 8 katın üzerinde artırılacak" açıklamasında bulundu. Türksat Gölbaşı Veri Merkezi’nin 6 sistem salonu, 2 adet 20’şer kabinlik yüksek performans odası ve 6 bin metrekare beyaz alana sahip olması planlanırken, tesiste 200 kişi kapasiteli ofis çalışma alanın da bulunacağını belirten Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Merkez, enerji verimliliğinde LEED-Gold sertifikasına, veri merkezi standartlarında ise Uptime Institude TIER-III ve TSE 50600 uyumlu olarak kurulacak. Kurulacak veri merkezi yapay zeka uygulamaları, derin öğrenme, veri madenciliği, makine öğrenmesi gibi başlıklar altında veri analizi, veri kümelerinin işlenmesi, algoritmaların eğitimi, modelleme, tahmin, sınıflandırma, yüksek hızlı matematiksel hesaplamalar yapılması gibi hizmetlerin sunumu için gerekli altyapıya sahip olacak. Türkiye’nin en büyük kurum ve kuruluşlarının olağanüstü durumlarda dahi güvenli ve kesintisiz hizmet almasını sağlayacak merkez ile e-Devlet projeleri kapsamındaki hizmetlerde kesinti yaşanmasının önüne geçilecek." Düşük karbon salımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip olacak veri merkezi ile Türkiye’ye çevreye de duyarlı bir tesis kazandırmayı planladıklarını ifade eden Uraloğlu, "Ayrıca sektörde rekabetin sağlanması ve kamuda tasarruf için büyük bir oyuncu olarak görev yapacak Türksat, ülkemizin kaynaklarının etkin kullanılması amacına hizmet etmiş olacak" ifadelerini kullandı.
Denizli TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Buldan’a kazandırılan TOBB Anaokulu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Buldan’a kazandırılan TOBB Anaokulu törenle açıldı. Gölbaşı Mahallesinde yapılan TOBB Anaokulunun açılışına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kaymakam Turan Erdoğan, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, Buldan Ticaret Odası Meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Buldan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Vural, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, TOBB yönetim kurulu üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, çevre il ve ilçelerin Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile okul öğrencileri, veliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından öğrenciler şarkılar eşliğinde minik bir gösteri yaptı. Daha sonra okulun açılış kurdelasını minik öğrenciler yaptı. TOBB Anaokulu bahçesine dikilen fidanları sulayan Başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, törenin ardından Buldan Ticaret Odasını ziyaret etti. Buldan Ticaret Odası Meclis üyeleri ile bir süre görüş alışverişinde bulunan Başkan Hisarcıklıoğlu "Buldan’ın tarihi yapılan araştırmalarda görülen veriler ışığında Roma dönemine kadar uzanıyor. Bu güzel şehir tarihi ve kültürüyle ülkemizin sayılı bölgelerinden biridir. Buldan’a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Buldan Ticaret Odasının gayretleri neticesinde kazandırdığımız Anaokulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.