ASAYİŞ - 11 Kasım 2025 Salı 17:25

Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek"

A
A
A
Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek"

Elazığ’da bir haftadır kayıp olan 11 yaşındaki otizmli Veysel Bilen’in cansız bedenin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Vali Numan Hatipoğlu, "Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek farklı bir konu var mı yok mu diye" ifadelerini kullandı.


Elazığ’da bir haftadır kayıp olarak aranan otizmli 11 yaşındaki Veysel Bilen’in cansız bedeni evinden 10 kilometre uzaklıkta atık su arıtma tesisi kanalizasyonda bulundu. Bilen’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerine giden ve incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, açıklamalarda bulundu.



"Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek"


Tüm değerlendirmeler göz önünde bulundurularak soruşturmanın süreceğini ifade eden Vali Hatipoğlu, " Bugün öğle saatlerinde bir çalışmada açıklamalarda bulunmuştuk ancak maalesef Veysel Bilen isimli çocuğumuzun cansız bedenine evinden 10 kilometre uzakta bir çayda bulunduk. Bu anlamda çok üzüntülüyüz. Yaklaşık 250 personelimiz, emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, gönüllülerimizle birlikte bölgeyi tarıyorduk. Tüm foseptiklere, çukurlara, su birikintilerine, olası ihtimal dahilinde olduğunu gördüğümüz tüm metruk yapılara, inşa halindeki yerlere baktık. 55 kilometre karenin üzerinde bir alanı gece gündüz taradık. İHA’larımız bize destek verdi, dronlarla zaten sürekli olarak hem jandarmamız hem emniyetimiz gece gündüz çalıştılar. Kendilerine buradan özellikle PAK timimize ve özel harekata, jandarmamıza, AFAD ekiplerimize, SUALTA ekibimize teşekkür ediyoruz. Çok fedakarca çalıştılar. Ancak maalesef ilimize ve sevilenlerine cansız bedenini bulduğumuzu haber vermenin dışında yapabileceğimiz bir husus yoktu. Bu anlamda hem ilimize, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah rahmet eylesin diliyorum. Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek farklı bir konu var mı yok mu diye tüm değerlendirmelerimizle şu an itibariyle söyleyebileceğim bunlardan ibaret. Başımız sağ olsun diyorum" dedi.



Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Olayla ilgili soruşturma savcılık tarafından devam edecek"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Binlerce kişi Merkezefendi Belediyesinin gönül sofrasında buluştu Merkezefendi Belediyesi tarafından Karahasanlı Mahallesi’nde kurulan iftar sofrası yoğun katılımla gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan, "Bu sofralar sizinle birlikte bereketli, sizinle birlikte daha da anlamlı. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi. Merkezefendi Belediyesi’nin mahalle iftarları kapsamında düzenlediği gönül sofralarının ilki Karahasanlı Mahallesi’nde kuruldu. Hilal Cami yanında kurulan iftar alanında 7 bin kişi bir araya gelerek akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği programda Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhu aynı sofrada yaşandı. İftar programına protokol üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ardından vatandaşlar için tasavvuf müziği sunulurken semazen gösterisi de gerçekleştirildi. "Her şey sizinle güzel" Büyük bir aşkla çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, "Bu Ramazan ayının güzel gününde dostluğu, paylaşmayı, birlikteliği ve beraberliği sizinle yaşamak için bu gönül soflarını kurduk. Bugün bu alanda yaklaşık 7 bin hemşerimiz ile iftarımızı açtık. İyi ki varsınız, her şey sizinle güzel. Bu ramazan sofraları sizinle birlikte bereketli, sizinle birlikte daha da anlamlı. Biz ne zaman bu gönül sofralarını kursak sizler doldurup taşırıyorsunuz. Biz sizlerden aldığımız güçle, sizlerden aldığımız enerji ile çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki halkın gücünü, halkın desteğini yanınızda hissettikten sonra hiçbir kuvvet sizleri durduramaz. Bütün baskılara bütün sıkıntılara rağmen sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz. Sözümüz ‘Çalıştıkça Büyür Aşkımız’ o yüzden birbirimize olan sevgimiz bitmediği sürece bu mücadeleye, bu çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Sıradaki iftar bugün İlbade Mahallesi’nde Merkezefendi Belediyesi’nin bir sonraki toplu iftar programı bugün İlbade Mahallesi İlbade Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.
Denizli Halk oyunları şöleni için geri sayım başladı Halk Oyunları Kulüpler İl Şampiyonası 08 Mart Pazar günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılacak. 16 ekibin sırayla sahne alacağı yarışmalar saat 12.00’de seremoni ile başlayacak. Halk Oyunları heyecanı hafta sonu Denizli’de yaşanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 08 Mart 2026 Pazar günü saat 12.00’de başlayacak halk oyunları şöleninde 16 kulüp yarışacak. Yarışmanın yapılacağı Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda hazırlıklar sürüyor. Yarışmaya katılacak ekipler yarışmadan bir gün önce prova için salonda yerini alacak. Ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak. Erdoğan’dan halk oyunları şölenine davet Halk oyunlarının kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, organizasyonun sadece bir yarışma değil aynı zamanda kültürel bir buluşma olacağını ifade etti. Halk Oyunları Kulüpler Denizli İl Şampiyonası’nda yarışacak takımlara başarılar dileyen Erdoğan, bu şöleni izlemek için herkesi Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’na davet etti. Yarışmaya katılacak takımlar ise; Minikler Düzenlemesiz Dal: Tavas Birlik Spor Kulübü, Minikler Düzenlemeli Dal: Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemesiz Dal: Destan Halk Oyunları Spor Kulübü, Güzel Pınar Kültür ve Yaşatma Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemeli Dal: Grangaz Spor Kulübü, Gençler Düzenlemeli Dal: Hemdem Spor Kulübü, Kale Belediye Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (E): Kale Belediye Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (Karma): Hemdem Spor Kulübü, Gençler Düzenlemesiz Dal (K): Zeyyah Spor Kulübü, Hemdem Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (E): Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi Spor Kulübü, İndigo Sanat Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (Karma): İndigo Sanat Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemesiz Dal (K): Destan Halk Oyunlar Spor Kulübü, Büyükler Düzenlemeli Dal: İndigo Sanat Spor Kulübü olarak açıklandı.
Sakarya Sakarya’nın tarihe meydan okuyan 1500 yıllık değirmeni Sakarya’nın Erenler ilçesinde 6 kuşaktır aynı aile tarafından işletilen yaklaşık bin 500 yıllık tarihi su değirmeni, sadece doğal üretimiyle değil, öğütme bedelinin nakit yerine un veya buğdayla ödendiği asırlık hak usulü sistemiyle de Anadolu’nun köklü geleneklerini günümüze taşıyor. Değirmendere Mahallesi’nde bulunan tarihi yapıda, 3 kilometre mesafeden su kanallarıyla getirilen suyun gücüyle dönen dev taşların arasında mısır ve buğday geleneksel yöntemlerle öğütülüyor. Fabrikasyon üretime direnerek doğallığını koruyan değirmende, unun kalitesini artırmak için yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki taşlara 3 ayda bir el işçiliğiyle bakım yapılıyor. Anadolu’nun eski geleneği "hak" sistemi sürüyor Değirmende ödeme yöntemi olarak nakdin yanı sıra Anadolu’nun eski geleneklerinden olan "hak" sistemi de uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar, öğüttükleri ürünün karşılığında dilerlerse belirli bir miktar un veya buğdayı değirmenciye emek bedeli olarak bırakabiliyor. Güncel rakamlara göre 15 kilogramlık bir teneke mısırın öğütme bedeli ise 75 lira olarak uygulanıyor. "Biz işletiyoruz" Değirmenin 6. kuşak işletmecisi Menderes Satıroğlu, Rumlardan kaldığı bilinen tarihi yapıyı 40 yıldır çalıştırdığını anlattı. Değirmenin 1920’li yılların sonunda dedesi tarafından devralındığını belirten Satıroğlu, "1925-1930 yıllarında dedem burayı devraldı. Ondan da bize geçti. Şimdi de biz işletiyoruz. Değirmenin dışını da biraz yeniledik. Zaman içinde yapının ahşap olan zeminini betonla yeniledik. Burası su ve taş değirmeni olduğu için unun lezzeti ve kalitesi normalden çok daha güzel oluyor" dedi. "Bin 500 yıldır dönen bu değirmene sahip çıkıyoruz" Eşine 20 yıldır yardım eden Sevgi Satıroğlu ise bir çuval mısırı yaklaşık bir saatte un haline getirebildiklerini aktararak, "Bin 500 yıldır dönen bu değirmene sahip çıkıyoruz. Su değirmeni her zaman bulunmadığı için müşterilerimiz çok memnun. Geleneksel üretimin tadını bilenler özellikle burayı tercih ediyor" diye konuştu.
Trabzon Başkan Genç’ten İran’ın Trabzon Başkonsolosluğu’na taziye ziyareti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İranlılar ve İran’ın dini lideri Ali Hamaney için Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati’ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkonsolos Naser Mohebati’ye başsağlığı dileklerini ileten Başkan Genç, "Amerika ve İsrail’in saldırılarını en başından bu yana kesinlikle kabul edilemez buluyoruz, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bölgenin jeostratejik konumu maalesef tarihten bu yana emperyal güçlerin odağı olmuştur. Türkiye, İran ve Gürcistan bu kadim coğrafyanın halklarıdır. Bu toprakların hukukunu korumaya kararlılıkla devam edeceğiz. Yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü duyduk. Bu haksız ve hukuksuz saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin başından itibaren diplomatik girişimlerde bulunduğunu da vurgulayan Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu saldırıların yaşanmaması ve bölgede barışın sağlanması adına yoğun bir diplomatik çaba ortaya koymuştur. Ne yazık ki bugün uluslararası hukukun ciddi şekilde zedelendiğini görüyoruz. Türkiye olarak bölgede barışın, istikrarın ve bağımsız devletlerin egemenliğinin korunmasını önemsiyoruz. Şu ana kadar binin üzerinde İranlı kardeşimizin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Ali Hamaney ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, kardeş İran halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Ali Hamaney ve savaşta ölen İranlılar için açılan taziye defterini imzaladı.