ASAYİŞ - 15 Aralık 2025 Pazartesi 13:49

Elazığ’da 277 asayiş olayında 334 şahıs yakalandı

A
A
A
Elazığ’da 277 asayiş olayında 334 şahıs yakalandı

Elazığ’da son bir haftada meydana gelen 277 asayiş olayında, 334 şüpheli yakalanırken 40 şahıs tutuklandı.



Elazığ Valiliği, 7-14 Aralık 2025 tarihleri arasındaki haftalık asayiş verilerini açıkladı. Kent genelinde meydana gelen 277 olayda 334 şüpheli yakalanırken, 40 kişi tutuklandı. Çalışmalarda 57 bin 507 şahıs ve 23 bin 601 araç denetlendi. Kontrol edilen araçlardan, 2 bin 792’sine cezai işlem uygulanırken 205 araç da trafikten men edildi. Kent genelinde meydana gelen 36 adet trafik kazasında 49 kişinin yaralandı.



Yapılan çalışmalarda; 11 adet tabanca, 3 adet tüfek, 103 adet fişek/kartuş, 1 adet mühimmat, 4 adet kesici alet, 36,48 gram esrar, 29,6 gram kubar esrar, 27,6 gram metamfetamin, 19,72 gram bonzai hammaddesi, 840,2 gram bonzai, 796 adet sentetik ecza ve ecstasy, 270 gram kannabinoit, 17 adet peçeteye emdirilmiş kannabinoit, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Çalıntı olarak; 2 adet motosiklet, 1 adet otomobil ve 1 adet kamyonetin, kaçak olarak ise 8 bin 985 kilo kaçak balık ele geçirildiği aktarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Fanatizmin, kitle hareketlerine ve toplumsal değişime etkisi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (Van YYÜ) "Fanatizmin, Kitle Hareketlerine ve Toplumsal Değişime Etkisi" konulu konferans düzenlendi. Van YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde "Fanatizmin, Kitle Hareketlerine ve Toplumsal Değişime Etkisi" başlıklı bir konferans verildi. Van Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Menderes Koyuncu tarafından verilen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Koyuncu, "Fanatizmin Monomerleri" adını verdiği, değişim arzusu, kişilik, yoksulluk, adalet, umut ve enformasyon kavramları üzerinden fanatizmi ve onun kitle hareketlerine değinerek toplum üzerindeki değişime etkisini anlattı. Kişiliklerdeki bireysel farklılıklar, yoksulluk ve eğitimsizlik üçgeni içinde son yıllarda sosyal bilimler literatürüne girmiş olan "Sosyal Mühendislik" kavramının etkin kullanımının önemine dikkat çeken Koyuncu, söz sanatı güçlü, kararlı lider stereotipine sahip birinin kitleleri nasıl etkilediği ve insanların, kitleye gönüllü olarak nasıl katıldıkları konusu üzerinde bilimsel verilerle örnekler verdi. Kitleye katılanların, ruhsal ve ekonomik durumları, fikri, sorgulayıcı, karşı argümanlara açık olmaması ve doğrusal tarzların olmayışının nedenlerini anlatan Koyuncu, "Bununla birlikte toplumun gelecek inşası için umudun mutlaka korunması gerekiyor. Dünyadaki tüm milletlerin toplumu geleceğe taşımak için ütopik de olsa bir hedeflerinin olması gerekiyor. Türk toplumunun ise yüzlerce yıldan beri var olan hedeflerini mutlaka şartlar ne olursa milletin zihinlerinde canlı tutulmasının mutlak zorunluluk olması gerekiyor" diye konuştu. Konferans, soru cevap kısmının ardından sona erdi.
Erzurum TRT Erzurum Radyosu 65 yaşında TRT Erzurum Radyosu 65’nci kuruluş yıldönümünü kutladı. Doğunun en eski yayın kuruluşu olan TRT Erzurum Radyosu, "milli şuurumuzun yansımaları" olan nice güzel türküleri, şarkıları ve kültürümüze dair nice destanı, masalı, hikâyeyi, bilgiyi; 15 Aralık 1960 tarihinden bu yana "sihirli kutudan" yayınlamaya, çalışanlarının gayretleri ve program konuklarının katkılarıyla; gönüle, yüreğe, akla, zihne, kulağa seslenmeye devam ediyor. TRT Erzurum Radyosunda yayınlar ilk zamanlar bir merkezden yapılıyordu. Daha sonra ihtiyaca göre; yayınları Anadolu’nun her köşesine ve herkese ulaştırmak; toplumsal eğitimi, kalkınmayı, milli birlik ve beraberliği kolayca tesis etmek amacıyla il radyoları kuruldu. İşte bu il radyolarından biri de ilk seslenişini bundan tam 65 yıl evvel, 15 Aralık 1960’da yapan Erzurum Radyosu oldu. 11 Aralık 1960 tarihinde saat 18.00’den itibaren 1 KW gücündeki Kısa Dalga vericisiyle deneme yayınına başlamış, dört günlük deneme yayınının ardından 15 Aralık 1960 tarihinde saat 12.30’da ise TRT Erzurum Radyosu, Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in açış konuşmasıyla resmen yayın hayatına geçti. Erzurum İl Radyosu, kurulduğu ilk yer olan Toprak Mahsulleri Ofisinin ikinci katındaki üç odalı yerden, 1966 yılı ocak ayında SSK Bölge Müdürlüğü üst katındaki 5 odaya, yine kiracı olarak taşınmış, Ekim 1966 tarihinden itibaren ise halen hizmet verilen kendi binasında yayınına devam etmektedir. Daha önce uzun dalga vericisinden yayın yapan TRT Erzurum Radyosu, 10 Ekim 1997 tarihinden itibaren FM vericisi üzerinden yayın yapmaya başladı. TRT Erzurum Radyosu, aradan geçen bu kadar zaman boyunca bölge insanın eğitim, kültür ve müzik ihtiyacını, belli bir seviyede karşılamaya çalışmıştır. İlkeli yayıncılığından ödün vermeksizin her zaman olduğu gibi kaliteli, seviyeli, eğlenceli; her kesimden, her yaştaki dinleyicinin ilgiyle takip edeceği; özenle, dikkatle, sevgiyle ve saygıyla hazırladığı yapımlarla, dinleyicisiyle birlikte olmaya devam etmektedir. 65’nci yıl pastası TRT Erzurum İl Müdürü Ayça Alemdar, Radyo Müdürü Feyza Yılmaz, Program yapımcıları İsmail Bingöl, Selma Talar, Alev Devrim Altun, Azer Yılmaz Aydın, Serap Tan, Elif Sucu, Teknik Yönetmenler Talip Akpunar, Emre Fidan, Arif Karaman, Ahmet Aykılıç, Tacettin Dolu, Muharrem Bilen, Spikerler Ömer Ergedik, Yıldıray Yıldız, Hande Zeynep Şengül, Alkın Tolga ile yayın Şefleri Eysan Karaca ve Cihat Kalpar ile birlikte pasta keserek 65’nci yılı kutladılar.
Kastamonu Uyuşturucunun etkisiyle sokakta baygın halde bulunan şahsın yargılamasına devam edildi Kastamonu’da, uyuşturucu maddenin etkisinde baygın halde bulunan ve uyuşturucu sattığı belirlenen şahsın yargılamasına devam edildi. Savunma yapan sanık, kendi uyuşturucu masrafını karşılayabilmek için ticaretini yaptığını söyledi. Olay, 29 Nisan 2025 tarihinde Kastamonu il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu maddenin etkisiyle sokakta baygın halde bulunan E.A. isimli şahsın evinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlendi. Tedavisinin ardından tutuklanan şahıs hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan dava açıldı. Sanık hakkındaki dava Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmada sanık ve avukatı hazır bulundu. Kendisini savunana E.A., "Uzun yıllardır uyuşturucu kullanıyorum. Madde masraflarını karşılayabilmek için internet üzerinden ayakkabı satışı yaptım, ancak bu gelir yeterli olmadı. Bu nedenle uyuşturucu temin ederek benimle irtibata geçen kişilere verdim. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Yaklaşık 8 aydır tutukluyum ve bu süreçte uyuşturucudan uzaklaştım. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin evinde uyuşturucu madde bulunduğunu polis ekiplerine kendi iradesiyle söylediğini belirterek, "Mahkemeniz aksi kanaatte olması halinde Türk Ceza Kanunu’nun 192. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını ve sanığın tutuksuz yargılanmasını talep ederiz" diye konuştu. Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.