KÜLTÜR SANAT - 01 Aralık 2025 Pazartesi 13:36

Elazığ’da 6. kitap fuarı sona erdi

A
A
A
Elazığ’da 6. kitap fuarı sona erdi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören 6. Kitap Fuarı sona erdi.


Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22 Kasım’da kapılarını açan Kitap Fuarı, 30 Kasım Pazar günü sona erdi. Toplam 56 stantta 130 yayınevinin katıldığı fuarda, 101 yazar ve şair de imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla buluştu. Ziyaretçilerin sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturduğu fuarda, kitap dostları hem bol bol kitap alma hem de sevdikleri yazarlarla bir araya gelme fırsatı yakaladı.


Kitap Fuarı’nın şehirde çok anlamlı ve güzel bir atmosfer oluşturduğunu belirten Başkan Şerifoğulları, "Elazığ Belediyesi olarak kültürel faaliyetlere, fuarcılığa, sanata ve eğitime yönelik çalışmalarımızı hep ön planda tuttuk. Büyük bir mutlulukla ifade etmeliyim ki Elazığ’ımız fuarcılık alanında markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir şehirdir. Her yıl büyüyen, gelişen ve Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimizi ağırlayan kitap fuarımız, bunun en güzel göstergesidir. Bu güzel atmosferi şehrimizde yaşatıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.


Başkan Şerifoğulları, "Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi şehrimizde adeta bir kültür şöleni havası estirdi. 9 gün boyunca hemşehrilerimiz 7’den 70’e fuar alanını bir an olsun boş bırakmadı. Binlerce kitap binlerce kitap dostuyla buluştu. Özellikle umudumuz, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin kitap fuarına gösterdiği ilgi göğsümüzü kabarttı. Birbirinden kıymetli yazar ve şairlerimiz imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla buluştu. Kısaca 9 gün boyunca Elazığ’ın kalbi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’mizde attı" diye konuştu.



Elazığ’da 6. kitap fuarı sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.