GENEL - 04 Nisan 2021 Pazar 15:35

Elazığ’da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti

A
A
A
Elazığ’da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti

Elazığ’a 4 kilometre uzaklıktaki 790 seçmeni olan bir köy, mahalle olmak için referanduma gitti.

Elazığ’a 4 kilometre uzaklıktaki 790 seçmeni olan bir köy, mahalle olmak için referanduma gitti.


Merkeze bağlı yaklaşık 3 bin 500 bin nüfuslu Yemişlik köyünde referandum heyecanı yaşandı. Merkeze 4 kilometre uzaklıkta olan köy sakinleri, Elazığ’ın 40’ıncı mahallesi olmak için sandık başına gitti. Köy sakinleri geçtiğimiz yılın sonunda referanduma giden ve büyük çoğunlukla evet oyu çıkarak mahalle olan Şahinkaya gibi valilik ve belediye ekiplerinin verdiği hizmetlerden eksik kalmamak için oy kullandı. 790 seçmenin bulunduğu köyde oy kullanma işleminin bitmesinin ardından sonucun bugün saat 17:00’dan sonra açıklanacağı belirtildi.


Referanduma giderek Elazığ’ın 40’ıncı mahallesi olmak istediklerini belirten Köy Muhtarı Vahap Aslan, “Bugün referanduma gittik ve Allah nasip ederse burayı Elazığ’ın 40’ıncı mahallesi yapacağız. Köyümüz Elazığ’a en yakın olan köy ama en geri kalmış köy. Nasip olursa da mahalle olsun kanalizasyon ve doğalgaz gibi hizmetleri belediyeden alabileceğiz. Bu referandum da valilik ve gerekli mercilerden izin alınarak yapılıyor” dedi.


Oy kullanan köy sakinlerinden Latif Bor, “Köyümüzün mahalle olması için referandum yapılıyor. Mahalle olursa iyi olur. Bunun sonucunda hizmetler daha iyi olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Köylerinin merkeze 4 kilometre uzaklıkta olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Hüseyin Ay ise “Daha iyi hizmetlerin gelmesi ve daha güzel imkanların sağlanması için biz bir seçime gidiyoruz. İnşallah hayırlı olur. Yemişlik ile Elazığ arası 4 kilometre mesafe var. Bizim bu seçimdeki amacımız, Abdullahpaşa Mahallesi 9 kilometre, Yemişlik Köyü ise 4 kilometre, bir an evvel mahalle olup hizmetin gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.