ASAYİŞ - 01 Şubat 2026 Pazar 09:59

Elazığ’da güvenlik kameralarına zarar veren şahıs kameraya yakalandı

A
A
A
Elazığ’da güvenlik kameralarına zarar veren şahıs kameraya yakalandı

Elazığ’da bir şahıs, bir sitenin güvenlik kameralarını kırdı. Şahsın kameraları kırdığı anlar, yine güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde bulunan bir sitede, kimliği belirsiz bir kişi siteye ait güvenlik kameralarına zarar verdi. Şahsın kameraları kırdığı anlar, yine sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kimliği henüz tespit edilemeyen kişinin güvenlik kameralarına kasıtlı olarak zarar verdiği görülürken, olay site sakinleri arasında tedirginliğe neden oldu. Kamera sistemine verilen maddi hasar da kayıt altına alındı.


Site sakinleri durumu polise bildirdi.



Elazığ’da güvenlik kameralarına zarar veren şahıs kameraya yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van "Vangölü Aktivistleri Derneği: "Acı, sofrayla değil dua ve dayanışmayla paylaşılmalı" Vangölü Aktivistleri Derneği, toplumsal hayatta uzun süredir sorgulanan taziye ve düğün yemekleriyle takı merasimlerinin kaldırılmasını istedi. Vangölü Aktivistleri Derneğinden yapılan açıklamada, toplumsal hayatta iyi niyetle başlayan ancak zamanla acı yaşayan aileler üzerinde maddi ve manevi bir yüke dönüşen taziye yemeği geleneğinin sorgulanmasını son derece kıymetli buldukları belirtildi. Açıklamada, "Bu anlamda Yusuf Konak’ın taziye yemeğini kaldırma yönündeki kararı, vicdanı önceleyen örnek bir toplumsal duruştur. Biz Vangölü Aktivistleri Derneği olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi; sadece taziye yemekleri değil, düğünlerde verilen yemekler ve bir şova dönüştürülen takı merasimleri de toplumsal baskı oluşturan, gösterişe dayalı uygulamalardır ve kaldırılmalıdır. Hem bu yemekler hem de takı törenlerindeki abartılı gösteriş; kültürümüzün özündeki sadeliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya yakışmamakta, toplumun büyük bir kısmını maddi olarak zorlayan bir tabloyu ortaya çıkarmaktadır. Bu vesileyle bu anlamlı duruşa sebep olan Yusuf Konak’ın merhum annesine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyor; tüm ölmüşlerimizi rahmetle anıyoruz. Toplumsal hayatı rahatlatan, yükü azaltan ve insan onurunu önceleyen bu tür yaklaşımların yaygınlaşmasını destekliyor; gösterişten arınmış, samimi bir toplumsal kültür inşa edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Acıyı sofrayla değil, dua ve dayanışmayla, mutluluğu gösterişle değil samimiyetle paylaşalım" denildi.
Sivas Evren Otyakmaz: "Kaybedilen 2 puan bizi gerçekten üzdü" Pendikspor maçından 1 puanla ayrılan Özbelsan Sivasspor’da Yardımcı Antrenör Evren Otyakmaz maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kaybedilen 2 puan bizi gerçekten üzdü" dedi. Trendyol 1. Lig’in 23. haftasında Özbelsan Sivasspor, sahasında karşılaştığı Pendikspor ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Evren Otyakmaz, "Bizim adımıza tek ihtimalli maçtı. Kazanmayı istiyorduk ama maalesef olmadı. Kaybedilen 2 puan var. Amed Sportif Faaliyetler maçının aynısı oldu. Kaybedilen 2 puan var bizim adımıza da üzücü. Maçta formasyon değişikliğiyle oyunu dengeledik. Kaybedilen 2 puan bizi gerçekten üzdü. Maçta bütün değişiklikler teknik ekip doğrultusunda yapılan değişiklikler. Bu ortak alınan bir karar. Bazen oyuncu değişiklikleri tutmayabiliyor. Emre, son pozisyonda atabilse çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ethemi’nin hafta içinde bir hastalığı vardı. Bugün kişileri değil de takımı değerlendirmeliyiz. Bugün sahada güçlü bir Sivasspor vardı ama olmadı. Futbolcular da teknik adamlar da hata yapabiliyor. Değerlendirmeleri biz kendi içimizde yapacağız. Teknik adam hataları da oluyor biz kendi adımıza da bir özeleştiri yapacağız" dedi. "Yönetimimiz açıklayacak" Bir gazetecinin "Fayçal Fajr’ın adı Sivasspor ile anılıyor. Neler söylersiniz?" şeklindeki sorusuna Otyakmaz, "Transfer konusunda yönetimimiz hafta içinde açıklamalarda bulunacak. Şu anda yabancı sınırımız dolu ve bu doğrultuda hareket edeceğiz" cevabını verdi.
Erzurum Palandöken Belediyesi’nden renk katan kızak keyfi Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 2024 yılında hizmete açılan geleneksel kızak pistinin kış mevsimi boyunca yoğun ilgi gördüğünü, yarıyıl tatilinde ise bu ilginin zirveye ulaştığını ifade etti. Başkan Sunar, yarıyıl tatili süresince 25 bini aşkın misafirin geleneksel kızak pistinde keyifle vakit geçirdiğini belirtti. Pisti Ve Doğasıyla Erzurum’un Gözde Mekânı Kışıyla öne çıkan Erzurum’da özellikle çocuklar ve aileler için güvenli ve eğlenceli alanlar oluşturmayı önemsediklerini vurgulayan Başkan Sunar, geleneksel kızak pistinin de bu anlayışla hayata geçirildiğini söyledi. Pist alanının, Kent Ormanı’nın doğal dokusu korunarak inşa edildiğine dikkat çeken Başkan Sunar, "Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm bizim en büyük mutluluğumuz. Kent Ormanı’nın eşsiz doğasında bir yandan kızak keyfi yaşayan misafirlerimiz, diğer yandan muhteşem manzaranın sunduğu görsel şölenin tadını, Hızzek Cafe’de çıkarıyor." dedi. Başkan Sunar’a Teşekkür Çocuklarıyla birlikte kızağın eşsiz keyfini yaşayan anne ve babalar, pistin güvenli yapısı ve doğal ortamıyla kış mevsiminin vazgeçilmez adreslerinden biri hâline geldiğini ifade ettiler. Kent Ormanı’nın temiz havasında çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirme imkânı bulduklarını belirten aileler, özellikle güvenlik ve düzen konusundaki çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Aileler, bu önemli yatırım dolayısıyla Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’a teşekkür ederek, "Doğayla iç içe, güvenli ve eğlenceli bir ortamda çocuklarımızla vakit geçiriyoruz. Çocuklarımız mutlu, bizler huzurluyuz." ifadelerini kullandılar. En Güzel Karne Hediyesi Kızak pistinde doyasıya eğlenen çocuklar ise bu keyifli alanın kendileri için en güzel karne hediyesi olduğunu söyleyerek, duydukları hazzı dile getirdiler.