EKONOMİ - 08 Kasım 2024 Cuma 10:40

Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

A
A
A
Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çileğin kasım ayındaki hasadı yoğun ilgi görüyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti.


Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çilek, kendine has aroması ve kokusuyla tüketicilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ancak yetişme süresi ve raf ömrü kısa olan bu çilek türünün hasadı, kasım ayında da devam ediyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti. Mayıs ayında başlayan çilek üretimi, hava sıcaklığı -3 derecenin altına düşmediği sürece kasım ayı boyunca sürecek. Elazığ’da yerli çileğin yanı sıra çeşitli çilek türleri de yetiştiriliyor. Kent genelinde 4 bin dekar alanda yapılan çilek üretiminden yıllık yaklaşık 10 bin ton ürün elde ediliyor ve dekara ortalama 2 bin 500 kilogram verim alınıyor.


Abdullah Erbay’ın bahçesinde düzenlenen çilek hasat etkinliğine İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, kurum müdürleri, STK başkanları ve teknik personel katıldı.



Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Matteo Guendouzi: "Fenerbahçe formasını giydiğim sürece elimden gelen her şeyi vereceğim" Fenerbahçe’nin Fransız orta sahası Matteo Guendouzi, sezonun hak ettikleri gibi bitmediğini belirterek, "Bu formayı giydiğim sürece elimden gelen her şeyi vereceğim. Bu renkleri parlatacağımızdan emin olun. Hikayemiz burada bitmiyor" dedi. Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Matteo Guendouzi, desteklerinden ötürü sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür ederek, yeni sezon için mesaj verdi. Guendouzi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Altı ay. Yaşanabilecek her türlü duygu. Kupada Galatasaray’a attığım o gol, o kupayı havaya kaldırmak, tribünlerdeki gürültü, o çılgınlık. Kariyerimin en muhteşem anlarından biri. Bunu sonsuza dek kalbimde taşıyacağım. Ardından, hak ettiğimiz şekilde bitmeyen bir sezon. Hiçbirimizin öngöremediği değişiklikler ama tüm bunlara rağmen, sizler yanımdan hiç ayrılmadınız. Beni aranızdan biriymişim gibi hissettirdiniz. Başkanımıza, yönetim kuruluna, teknik direktör Domenico Tedesco’ya ve Devin Özek’e, bana inandığınız ve bana bu yuvayı verdiğiniz için teşekkür ederim. Sizlere, Fenerbahçe’nin sadık taraftarlarına, bu formayı giydiğim sürece elimden gelen her şeyi vereceğim. Bu renkleri parlatacağımızdan emin olun. Hikayemiz burada bitmiyor." Guendouzi, geride bıraktığımız sezon 15’i Süper Lig’de olmak üzere 22 maçta görev yaparken 2 kez de gol sevinci yaşadı.
Muğla Minik eller ormanlar için seferber oldu Muğla geneline olduğu gibi Marmaris’te de yaklaşan yangın sezonu öncesinde ’Orman Benim’ projesi kapsamında çevre etkinliği yapıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri ile birlikte Adaağzı’nda bulunan Kazım Koyuncu Hatıra Ormanı’nda çevre temizliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında yol kenarları ve ormanlık alanlarda yangın riski oluşturabilecek atıklar tek tek toplandı. Öğrenciler, ormancılar ve orman şefleri el ele vererek doğayı temizlerken, alanlardan cam şişeler, yemek artıkları, kartonlar, peçeteler ve çeşitli atıklar çıkarıldı. Toplanan çöpler arasında özellikle yangına sebebiyet verebilecek materyallerin bulunması dikkat çekti. Etkinliğe, Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris Milli Parklar Müdürü Halil Şahin, BAKUT Arama Kurtarma ve AFAD destek ekibi, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri, Orman İşletme şefleri ve ormancıları katılım sağladı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin çocuklara birlikte çöpleri toplayarak ormanların korunmasının önemini anlatarak, "Ormanlar hepimize ait. Bu güzel doğayı korumak ve temiz tutmak bizim sorumluluğumuz. Doğaya çöp atmamalı, atanları da uyarmalıyız" dedi. Ayrıca çöp toplamaya gelen ve bu bilince ortak olan miniklere Orman işletme müdürlüğü içinde uçurtma ve satranç olan hediyeler takdim etti. Hem çevre bilinci oluşturmak hem de yaz ayları öncesinde yangın riskine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilerin duyarlılığı takdir topladı. Yetkililer, orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.