ÇEVRE - 20 Mayıs 2025 Salı 15:58

Elazığ’da öğrenciler tarihi mozaiği inceledi

A
A
A
Elazığ’da öğrenciler tarihi mozaiği inceledi

Elazığ’da öğrenciler, Müzeler Haftası çerçevesinde tarihi mozaiği inceledi.


Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, bu yıl da Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli etkinliklerle başladı. Hafta boyunca düzenlenen faaliyetler, hem müzecilik bilincinin artırılması hem de gençlerin kültürel mirasa ilgisinin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikler, Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü’nün organizasyonuyla yürütülüyor. Bu kapsamda arkeolojik kazı gezileri ve müzecilik temalı eğitim seminerleri düzenleniyor.


Haftanın en dikkat çeken etkinliklerinden biri, Elazığ merkez Salkaya köyünde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmaları oldu. Kazı alanında ortaya çıkarılan 84 metrekarelik eşsiz taban mozaiği büyük ilgi gördü. Harput Anadolu Lisesi öğrencileri, kazı alanını ziyaret ederek hem arkeolojik kazı deneyimi yaşadı hem de tarihi mozaiği yerinde inceleme fırsatı buldu.



Elazığ’da öğrenciler tarihi mozaiği inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da su kuyusunda kurtarma faciası: 3 ölü 1 ağır yaralı Aksaray’da temizlik için indiği su kuyusundan çıkmayınca arkasından inen 2 kardeşi ve 1 kuzeni de kuyuda oksijen yetersizliğinden fenalaştı. 2’si kardeş 1’i kuzen 3 kişi oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti, bir kardeşte ağır yaralandı.Olay 16.30 sıralarında Aksaray’ın merkeze bağlı Koçpınar köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde bulunan, tarım arazilerini sulamak için kullandıkları ve yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna inen Mehmet Yeşildal (30), bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri olan Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28)’de kuyuya indi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle 3 kardeş 1 kuzen de kuyudan çıkamadı. Diğer aile fertleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet Acil Durum (AFAD) ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri merdiven olan kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Kuyuda bulunan İsmail Yeşildal (50) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kardeşi Recep Yeşildal (45), diğer kardeşi Mehmet Yeşildal (30) ve kuzen olan Murat Yeşildal (28) ölü olarak çıkarıldı. 3 kardeş ile 1 kuzen olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölen 2 kardeş ile 1 kuzenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralı olarak çıkarılan diğer kardeş ise tedavi altına alındı. İsmail Yeşildal’ı sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Olayın ardında ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlattı.