ÇEVRE - 27 Mayıs 2025 Salı 14:31

Elazığ’da üniversite öğrencileri Palu’yu gezdi

A
A
A
Elazığ’da üniversite öğrencileri Palu’yu gezdi

Fırat Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 500 öğrenci Palu ilçesini gezdi.



Fırat Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla, Elazığ’ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla trenle Palu ilçesine gezi düzenlendi.


Elazığ Tren Garı’ndan hareket eden trenle yaklaşık 500 öğrenci, eğlenceli ve renkli görüntüler eşliğinde Palu’ya yolculuk yaptı. Palu Tren Garı’nda öğrenciler, halk oyunları ekibi tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Ardından ilçe merkezinde düzenlenen gezi kapsamında öğrenciler; Palu Kalesi başta olmak üzere tarihi camiler, türbeler, kilise, köprü ve Palu Konağı’nı ziyaret etti.


Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar’ın da katıldığı gezide, öğrencileri Palu Kaymakamı Hulusi Teke, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ile ilçe yöneticileri karşıladı. Hükümet Konağı önünde yapılan konuşmalarda Prof. Dr. Sinan Akpınar, Elazığ’ın her bölgesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerle hem şehrin değerlerini öğrencilere tanıtmayı hem de sınav öncesi motivasyonlarını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Ayrıca gezinin gerçekleşmesinde katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti.


Palu Kaymakamı Hulusi Teke ise öğrencileri ilçede misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Günün sonunda geziden büyük keyif aldıklarını belirten öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendileri için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, üniversite yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür etti.



Elazığ’da üniversite öğrencileri Palu’yu gezdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Engelliler Haftası ’Bizim Ev’in yıl sonu gösterisiyle tamamlandı Nilüfer Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının hazırladığı "sıra gecesi" konseptli yıl sonu gösterisiyle tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlendiği farkındalık etkinlikleri renkli bir kapanışa sahne oldu. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde bir yıl boyunca müzik ve halk dansları atölyelerinde yaptıkları çalışmaların meyvelerini sahneye taşıdı. Programa; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Engelli Meclisi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, engellerin sanat ve sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Hafta boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Gördüğümüz tablo bize şunu bir kez daha ispatladı; fırsat verildiğinde, sanat veya spor fark etmeksizin tüm engelleri aşabiliyor ve birçok alanda başarılı olabiliyoruz. Önemli olan bir arada yaşama kültürünü edinmek ve bu farkındalığı hep birlikte oluşturabilmektir" ifadelerini kullandı. Erman, etkinliğe emek veren Bizim Ev eğitmenlerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından sıra gecesi konseptiyle hazırlanan gösterilere geçildi. Sahneye ilk olarak Bizim Ev Halk Dansları ekibi çıktı. Yöresel oyunlardaki performanslarıyla dikkat çeken ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk danlarının ardından sahne alan Bizim Ev Korosu, geceye türkülerle renk kattı. Koro ve solo olarak "Urfa’nı Etrafı", "Eşarbını Yan Bağlama" ve "Ürgüp’ün Bacaları" gibi sevilen eserleri seslendiren ekibe, salondaki izleyiciler de he bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara sıra gecesinde hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.