SPOR - 14 Mayıs 2026 Perşembe 15:40

Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir"

A
A
A
Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir"

Muğlaspor yenilgisi sonrası resmi sayfasında açıklama yapan Elazığspor, "1967’den bu yana nice zaferlere imza atan, nice talihsizlikler yaşayan bu büyük camia; her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir" denildi.





Nesine 2. Lig play-off finalinde Muğlaspor’a seri penaltı atışları sonrası yenilen ve 1. Lig’in kapısından dönen Elazığspor’dan günler sonra paylaşım geldi.



Elazığspor resmi sayfasından yapılan açıklamada, "10 Mayıs Pazar günü oynanan Nesine 2. Lig Beyaz Grup Play-Off Finali’nde penaltılarla gelen mağlubiyetin hüznünü yüreğimizin en derininde yaşıyoruz ama tüm Türkiye bir kez daha gördü ki Büyük Elazığspor taraftarı, memleketinin armasına, şehrine ve değerlerine sahip çıkan koskoca bir ruhtur. Bizlere en güzel şekilde misafirperverliğini hissettiren Bursa şehrine, sportmen duruşlarıyla takdir toplayan Bursaspor Kulüp Başkanı ve Yönetim Kuruluna, organizasyon sürecine sağladıkları katkılar için Bursa Valiliğine, karşılaşmanın güvenli ve sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi adına büyük özveriyle görev yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne gönülden teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz sıcak yaklaşım ve samimiyet, bu güzel şehri bizler için daha da anlamlı hale getirmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından kilometrelerce yol kat edip takımının peşinden gelen binlerce Elazığspor taraftarı; caddelerde, meydanlarda ve tribünlerde unutulmayacak bir atmosfer oluşturmuştur. Şehirde adım attığımız her yerde Elazığspor sevgisini ve taraftarımızın büyüklüğünü görmek bizlere tarifsiz bir gurur yaşatmıştır. Maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçmadan 90 dakika boyunca susmadan takımını destekleyen tüm büyük Elazığspor taraftarına sonsuz teşekkürler. Bugün üzgünüz. Ama 1967’den bu yana nice zaferlere imza atan, nice talihsizlikler yaşayan bu büyük camia; her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir. Elazığspor tarihi yalnızca Şampiyonlukların değil, aynı zamanda acının, gözyaşının, mücadelenin ve yeniden ayağa kalkışın hikâyesidir. O gece yaşanan penaltı anı da Elazığspor tarihinin unutulmaz anlarından biri olarak hafızalara kazınmıştır. Elazığspor, geçmişte de sayısız zorluktan geçmiştir. Bir dönem gol averajıyla Bölgesel Amatör Lig’e düşmenin eşiğine gelen bu büyük arma, pes etmemiş; yeniden ayağa kalkmış, yeniden mücadele etmiş ve bugünlere ulaşmıştır. Çünkü Elazığspor’un mayasında vazgeçmek yoktur. Bu sezon belki istediğimiz şekilde tamamlanmadı ama Türkiye bir kez daha Elazığspor’un nasıl bir camia olduğunu görmüştür. Binlerce insanın tek yürek oluşuna, bu arma için nasıl kenetlenildiğine ve Elazığspor’un asla yalnız yürümediğine herkes şahit olmuştur. 59 yıldır aynı arma, aynı renkler ve aynı sevda ile dimdik ayakta duran Elazığspor; dün olduğu gibi yarın da ayağa kalkmasını bilecektir. Sizler bu kulübün en büyük gücü, en büyük gururusunuz. İyi günde de kötü günde de Elazığspor" ifadeleri kullanıldı.



Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Traktörler bu kez şenlik için sahada Kocaeli’de "Dünya Çiftçiler Günü", yüzlerce çiftçinin katıldığı kortej ve şenlikle kutlandı. Avrupa’nın birçok kentinde eylemlerle gündeme gelen traktörler, Kocaeli’de süslenerek sokakları bayram yerine çevirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin merkezi İzmit oldu. Cumhuriyet Bulvarı’nda gerçekleştirilen korteje, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ziraat odası başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı. Bando takımı eşliğinde yürüyen kortejde, yöresel kıyafetleriyle yer alan kadın çiftçiler de renkli görüntüler oluşturdu. 7 yılda 1,5 milyar liralık dev destek Etkinlikte konuşan Başkan Tahir Büyükakın, 2019 yılından bu yana tarım ve hayvancılığa yönelik 97 projeye toplam 1,5 milyar TL destek sağladıklarını vurguladı. Gübreden fideden, mazottan sulama sistemlerine kadar her alanda üreticinin yanında olduklarını belirten Büyükakın, "Toprağın ekilmeye devam etmesi, önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olan gıda krizleri açısından son derece önemli. Bunu çok ciddiye almak gerekiyor ve toprağın ekilmeye devam edilmesi gerekiyor. Biz de var gücümüzle destekliyoruz. Bir yandan sulama sistemleri kuruyoruz, altyapıyı güçlendiriyoruz. Destekler zaten devam ediyor. Organik üretime de çok büyük emek veriyoruz. Teknolojiyi tarıma entegre ediyoruz. Tüm bu destekler topraktan kopmamak için. Bütün gayretimiz bu. Toprağımız bereketli olsun inşallah" dedi. Başkan Büyükakın, bir süre traktör koltuğuna oturarak korteje eşlik ederken, tüm vatandaşları 17 Mayıs Pazar günü Sapakpınar Mahallesi’nde düzenlenecek olan 11. Çiftçi Şenliği’ne davet etti.
Düzce Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği Düzce Belediyesi’nce Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Engelsiz Yaşam Pikniği, Gölyaka Kültür Park’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, özel bireyler ve aileleri keyifli bir gün geçirdi. Düzce Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Engelsiz Yaşam Pikniğini bu yıl da renkli etkinliklerle gerçekleştirdi. Gölyaka Kültür Park’taki programa özel eğitim öğrencileri, Kusursuz Kafe çalışanları, engelli bireyler ve aileleri katıldı. "1,1 milyar TL kaynak ayrıldı" Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Engelsiz Yaşam Pikniğini her yıl düzenlediklerini belirterek, "Sosyal hizmetler noktasında gerçekten Türkiye’de çok önemli mesafeler kat edildi. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için hükümetimiz 23 yıldır çok ciddi mesafeler kat etti. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Aile bakanlığımızın faaliyetlerini biliyoruz. Biz de Düzce Belediyesi olarak gücümüz yettiğince bu konuya eğiliyoruz ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı faaliyetler yapıyoruz. Bunlar elbette yeterli değil, daha da artıracağız" dedi. Başkan Özlü konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Konuralp Antik Tiyatro kazıları için 350 milyon TL ve müze projesi için 750 milyon TL kaynak ayrıldığını belirterek, "Müzeyi bitirdiğimizde antik tiyatroyu restore ettiğimizde Düzce çok önemli bir turizm destinasyon merkezi olacak, emin olun. Daha şimdiden onlarca insan geliyor. Ben bu vesileyle saygıdeğer cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Düzce’yi seviyor, gerçekten biz de onu çok seviyoruz. Düzce’de güzel şeyler oluyor" ifadelerinde bulundu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık da Düzce Belediyesi’nin özel bireylere yönelik çalışmalarının Türkiye’de örnek gösterilecek nitelikte olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Faruk Özlü ve protokol üyeleri masaları tek tek gezerek katılımcılarla sohbet etti. Düzce Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında alan balonlarla süslendi. Düzce Belediyesi Bandosu mini konser verirken, Kusursuz Kafe çalışanlarından oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalar düzenlenirken, Çocuk Üniversitesi tarafından açılan stantta özel çocuklara kağıttan yapılmış sihirli değnek ve şapka gibi hediyeler verildi. Sağlık Müdürlüğü’nün gezici sağlık tarama aracında ağız, diş ve göz kontrolleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında at binme etkinliği de düzenlenirken, katılımcılar müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Yemek ikramının yapıldığı organizasyonda ayrıca dondurma, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları da yer aldı.