KÜLTÜR SANAT - 22 Nisan 2025 Salı 17:03

FÜ’de 50. yıl bilim ve öğrenci festivali başlıyor

A
A
A
FÜ’de 50. yıl bilim ve öğrenci festivali başlıyor

Fırat Üniversitesinin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla 50. yıl bilim ve öğrenci festivali 28-29-30 Nisanda gerçekleştirilecek.


Fırat Üniversitesinin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla 50. yıl bilim ve öğrenci festivali 28 Nisan tarihinde başlıyor. 3 gün sürecek olan festival Veteriner Fakültesi önünde saat 13.00’da başlayacak. Festivalde, sportif yarışmalar, eğlenceli aktiviteler ve açık hava konserleri yer alacak. Ayrıca 60’ın üzerinde öğrenci topluluğu ile 10 kurum da stant açacak. Festival kapsamında mini futbol turnuvası, halat çekme, 3’lü basket atışı, bilek güreşi, dart, okçuluk, çuval yarışı, yoğurt yedirme, sandalye kapmaca ve langırt gibi çeşitli sportif yarışmalar düzenlenecek. Katılımcılar ayrıca karaoke sahnesinde yeteneklerini sergileyecek, bilgi yarışmalarında zekalarını yarıştırabilecek ve balon yarışları gibi takım oyunlarında eğlenceli anlar yaşayabilecek. Festivalde yüz boyama gibi renkli aktiviteler de yer alacak.


Açık hava konserleriyle 50. yıl şenliği zirveye çıkacak. Ayrıca festivalde şarkıcılar öğrencilere unutulmaz müzik dolu anlar yaşatacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Acil Durum Hastanesinde son hazırlıklar tamamlanıyor Denizli’de inşaat çalışmaları tamamlanan 500 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nde ameliyathane, poliklinik ve servis odalarındaki tıbbi malzemelerin yerleştirilme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Modern yapısı ve ileri teknoloji tıbbi cihazlarla Denizli’de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir yeri olacak olan, 47 bin metrekare kapalı alana sahip 104 yoğun bakım yatağı ile birlikte toplam 500 yatak kapasitesine sahip Acil Durum Hastanesi’nde; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, anjiyografi ünitesi, MR, BT, mamografi, röntgen, USG ve kemik dansitometri gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarımız bulunuyor. Hastanede son teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathaneler, ferah ve geniş poliklinik alanları, hasta ve yakınlarının konforu düşünülerek tasarlanan servis odalarında da hummalı çalışmalar devam ediyor. Birimlerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ederken, bir yandan da tıbbi cihazların kurulumu yapılıyor. Poliklinik ve servis odalarında hasta yatağı, televizyon, buzdolabı gibi araç ve gereçler yerleştiriliyor. Hastanede yürütülen son çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Durum Hastanesi’nin Denizli için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, hastanedeki mefruşat yerleşimi ve cihaz kurulumlarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Ameliyathanelerimizden polikliniklerimize kadar hastanemiz en güncel standartlara uygun şekilde donatılıyor. Ekiplerimiz gece gündüz hastanemizi Denizli halkımızın hizmetine sunmak için çalışıyor. Yakın zamanda hastanemizin kapılarını vatandaşlarımıza açacağız" dedi.