EĞİTİM - 19 Kasım 2020 Perşembe 13:58

FÜ’de TÜBİTAK Araştırma Hazırlama ve Yürütme uygulamalı eğitimi

A
A
A
FÜ’de TÜBİTAK Araştırma Hazırlama ve Yürütme uygulamalı eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) doktora öğrencilerine yönelik "TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” verilmeye başlandı.

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) doktora öğrencilerine yönelik "TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” verilmeye başlandı.


TÜBİTAK 2237 Programı kapsamında doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” sosyal mesafe kuralları çerçevesinde FÜ Tıp Fakültesi Kongre Merkezi’nde başladı. Proje hazırlama eğitiminin açılış programına, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yılmaz , Prof. Dr. Soner Özgen, eğitmenler ve doktora öğrencileri katıldı. Eğitime 6 üniversiteden 35 öğrencinin katıldığı ve 3 gün süreceği aktarıldı.


3 gün sürecek olan uygulamalı eğitimine, 6 farklı üniversiteden 35 doktora öğrencisini katıldığını belirten Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, eğitimin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.


TÜBİTAK tarafından son yıllarda üniversitelere ciddi anlamda kaynaklar aktarıldığını kaydeden FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş , bu kaynakların projelere dönüşerek ülkeye katma değer sağladığını söyledi.


TÜBİTAK’ın Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisi olduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Göktaş," Bu proje eğitimleri ile birçok kazanımlarınız oluyor. Yapacağınız projelerin ülkemize ne tür katkısı olacak bunun belirlenmesi gerekiyor. Sonuçta TÜBİTAK’ın kaynakları ülkemizden toplanan vergilerle sağlanıyor. Son zamanlar da çok ciddi çalışmalar var. Hem akademisyenler hem de TÜBİTAK’ın kendi araştırmacıları bu ülke için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Türkiye son yıllarda uluslararası camiada söz sahibi olabiliyorsa aslında bu sizin gibi genç akademisyenlerin ve TÜBİTAK’ın başarısıdır” dedi.


Programın sonunda proje eğitmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.