SAĞLIK - 26 Ocak 2026 Pazartesi 18:17

Medilines Hospital 6. yaşını yeni yönetimiyle kutluyor

A
A
A
Medilines Hospital 6. yaşını yeni yönetimiyle kutluyor

Elazığ’da 2020 yılından bu yana hizmet veren Medilines Hospital’da yönetim değişikliği yaşandı. Ocak ayı itibarıyla hastanenin tüm hukuki ve yönetimsel devir süreçleri tamamlanarak, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini iş insanı Celal Çoban devraldı.


Elazığ Medilines Hospital, iş insanı Celal Çoban’ın yönetim kurulu başkanlığıyla 6. yaşına girmenin sevincini yaşıyor. Yapılan açıklamada, 2026 Ocak ayı itibarıyla Celal Çoban’ın hastanenin yönetim kademesinde tam yetkiyle göreve başlandığı bildirildi. Hastanenin kuruluşundan bugüne kadar geçen 6 yıllık süreçte Türkiye’nin 81 ilinden ve 33 farklı ülkeden gelen toplamda 1 milyonu aşkın hastaya sağlık hizmeti sunduğu kaydedildi. Hastanenin güncel olarak 230 kişilik bir personel kadrosuyla faaliyetlerine devam ettiği açıklandı.



"Tam yetki ve sorumlulukla bu görevi üstlendim"


Yeni yönetimle birlikte belirlenen 2026 vizyonu kapsamında sağlık teknolojilerine yatırım yapılması, dijital altyapının güçlendirilmesi ve hekim kadrosu ile bilimsel odaklı hizmet anlayışının sürdürülmesini hedeflediklerini ifade eden Celal Çoban, "Elazığ’da 2020 yılından bu yana faaliyet gösteren bölgemizin saygın ve öncü sağlık kuruluşlarından Medilines Hospital, bugün 6. kuruluş yılını kutlamanın haklı gururunu yaşamaktadır. İlk günkü aşk ve heyecanla insan sağlığını merkeze alan anlayışımızdan ödün vermeden sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 1 milyonu aşkın vatandaşımıza şifa sunduk. Türkiye’nin 81 ilinden ve 33 farklı ülkeden hastamıza sağlık hizmeti vererek, Elazığ’ı sağlık alanında önemli bir merkez haline getirdik. 2026 yılı Ocak ayı itibarıyla hastanemizde yönetimsel ve hukuki devir süreci tamamen tamamlanmış, bu kapsamda yeni yönetim olarak görevi resmen devralmış bulunmaktayız. Bu tarihten önce hastanemizin yönetiminde fiilen yer almadığımı özellikle belirtmek isterim. 2026 Ocak ayından itibaren, tam yetki ve sorumlulukla bu görevi üstlenmiş bulunuyorum. Yeni dönemde ’Sağlıkta Doğru Çizginiz’ sloganımızla yolumuza devam ederken, bu süreci yalnızca bir yönetim değişikliği değil, aynı zamanda bir vizyon yenilenmesi olarak görüyoruz. 2026 vizyonumuz, bilimsel tıp, güçlü hekim kadrosu ve insan odaklı hizmet anlayışını merkeze alan, bölgesel gücünü ulusal ve uluslararası alana taşıyan bir sağlık kurumu olmaktır. Bu doğrultuda, hasta güvenliği ve memnuniyetini en üst seviyeye çıkaran, doktorlarımızın mesleki bağımsızlığını ve bilimsel üretimini destekleyen, sağlık teknolojilerine ve dijital altyapıya yatırım yapan, sürekli eğitimle insan kaynağını güçlendiren, Elazığ’a, bölgemize ve ülkemize değer katan örnek bir sağlık kurumu olmayı hedefliyoruz. Medilines Hospital’ı sadece tedavi eden değil, güven veren, tercih edilen ve referans gösterilen bir marka haline getirmek temel vizyonumuzdur. Bugün 230 kişilik kadromuzla, hem sağlık hizmeti sunuyor hem de Elazığ ekonomisine önemli bir istihdam katkısı sağlıyoruz. Mevcut kazanımları koruyarak, üzerine daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapı inşa etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.



"Sağlık hizmetlerini yalnızca bir iş alanı değil, toplumsal bir sorumluluk olarak ele alıyorum"


Çoban, "Elazığ Karakoçan doğumluyum. Yaklaşık 30 yıldır Almanya’da lojistik sektöründe faaliyet göstermekteyim ve bu çalışmalarım halen devam etmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye’de mermer sektöründe faaliyet gösteren bir şirketimiz, 41 şubeden oluşan bir restoran zincirimiz ve gayrimenkul alanında yürüttüğümüz yatırımlarımız bulunmaktadır. Farklı sektörlerde edindiğim ulusal ve uluslararası yönetim tecrübesini, güçlü bir ekip anlayışıyla Elazığ Medilines Hospital’ın geleceğine taşımayı temel sorumluluğum olarak görüyorum. Evli ve üç çocuk babası biri olarak sağlık hizmetlerini yalnızca bir iş alanı değil, toplumsal bir sorumluluk olarak ele alıyorum" şeklinde konuştu.



Medilines Hospital 6. yaşını yeni yönetimiyle kutluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta 158 köy yolu kapandı Muş’ta etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle 158 köy yolu ulaşıma kapanırken, Üçevler köyünde rahatsızlanan bir kişi ise yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kent genelinde 158 köy yolu ulaşıma kapanırken, mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. Yoğun kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırmasıyla birlikte bazı köy yollarında ulaşım durma noktasına geldi. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Muş İl Özel İdaresi ekipleri tarafından karla mücadele çalışması başlatıldı. İş makineleriyle sahada görev yapan ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan, merkeze bağlı Üçevler köyünde rahatsızlanan bir vatandaş için ekipler harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolu açarken, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yolun açılmasının ardından sağlık ekipleri hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla hastaneye sevk edilen hasta tedavi altına alınırken, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan bazı araçlar da ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Baharı beklerken kışa yakalandıklarını söyleyen Nihat Polat, "Adıyaman’da çalışıyorduk. Bayram için memlekete geldik, ancak kara yakalandık. Şimdi Muş’ta mahsur kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Baharı beklerken kışa yakalandık. Hani derler ya, soğuktan kuşlar bile havada uçmuyor" dedi.
İzmir Cüneyt Biçer: "Oyuncularımız sahaya istediklerimizi yansıttı" Menemen FK Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, Fethiyespor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin ardından oyuncularının istediklerini büyük ölçüde sahaya yansıttığını ve bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen FK, geçtiğimiz günlerde teknik direktörlük değişikliğini giderek Bilal Kısa ile yollarını ayırıp takımın başına Cüneyt Biçer’i getirdi. Biçer de ilk maçına dün oynanan Fethiyespor deplasmanında çıktı. İzmir ekibi, zorlu müsabakayı 1-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla sarı-lacivertliler 7 haftalık aranın ardından galibiyet sevinci yaşadı. Menemen FK’nın yeni teknik direktörü Cüneyt Biçer de kulübün resmi sosyal medya hesabı üzerinden karşılaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Zorlu geçen bir sürecin ardından kazanarak başlamak hem kendileri için hem de takım için moral verici olduğunu söyleyen Cüneyt Biçer, "Önemli bir deplasman galibiyeti elde ettik. Göreve geldikten sonra sadece üç antrenmanlık çalışma imkanı bulmamıza rağmen futbolcularımızın yapmak istediklerimizi sahaya büyük ölçüde yansıtması bizim adımıza büyük mutluluk. Oyuna sadakat kısmında genel anlamda sıkıntı yaşamadık ve plana tamamen sadık kaldık. Maçın tamamını istediğimiz şekilde götürdük diyebiliriz. Oyunu zenginleştirebilecek futbolcu sayısının fazla olduğu bir ekibiz. Plana sadık kaldığımız müddetçe bireysel yeteneğin taktikle harmanlandığı, sonuç odaklı ve göze hoş gelecek bir oyun üreteceğiz. Bu potansiyel, gelecek dönem için umut verici bir avantaja dönüşecek. Kısa süre içinde bir maç kazandık ancak bu hanemize yazılan bir galibiyetten öte oyunumuz ve kadromuzun gelişme fırsatı yakaladığı önemli bir 90 dakika oldu. Bu gelişme önümüzdeki süreç için pozitif bir geri dönüş üretecek. Tüm ekibimi yürekten kutlar, emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Samsun Başkan Doğan: "Kentsel dönüşümde ilk etabı başlatıyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentte uzun yıllardır beklenen kentsel dönüşüm sürecinin ilk etabının, İlkadım ilçesinden başlayacağını belirtti. Samsun’da uzun süredir gündemde olan ve kentin çehresini değiştirmesi beklenen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk etap çalışmaları başlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yürütülecek proje etaplar halinde hayata geçirilecek. Toplam 5 etapta tamamlanması planlanan proje kapsamında bin 939 konut inşa edilecek. Kadıköy, Zeytinlik, Anadolu ve Kökçüoğlu mahallelerini kapsayan 79,53 hektarlık alanda güvenli ve modern yaşam alanlarının oluşturulması hedefleniyor. Kentsel dönüşümün ilk etabı ise İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda bölgede 378 konut ve 29 iş yeri inşa edilecek. 2013 yılında afet riski taşıyan alan ilan edilen mahallede dönüşüm sürecinde ilk olarak mevcut konutların tahliye edilmesi, ardından yıkım çalışmalarının başlatılması planlanıyor. Süreçte hak sahiplerinin mağdur olmaması için kira yardımı da sağlanacak. Öte yandan Anadolu Mahallesi’ndeki dönüşüm sürecinde tüm hak sahipleri ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuzun geleceği için olmazsa olmaz ve uzun yıllardır başlaması beklenen kentsel dönüşüm sürecini Anadolu Mahallesi ile başlatıyoruz. En başından bu yana söz verdiğimiz gibi bu dönüşüm sürecini hemşehrilerimizle birlikte hareket ederek gerçekleştiriyoruz. Dönüşümün ilk etabını gerçekleştireceğimiz Anadolu Mahallesi’nde tüm hak sahipleri ile anlaşma sağladık. Bu Türkiye’de örnek bir süreç. Şimdi mahallemizde tahliye işlemleri başlayacak. Bu süreçte kira yardımı yapılacak. Yardımın yarısı Büyükşehir Belediyesi, yarısı ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacak. Önce yıkım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayıp ardından yeni yaşam alanlarını inşa edeceğiz" diye konuştu.