GÜNDEM - 01 Ocak 2026 Perşembe 00:04

Yeni yılın ilk dakikalarında dört bebek dünyaya geldi

A
A
A
Yeni yılın ilk dakikalarında dört bebek dünyaya geldi

Elazığ’da yeni yılın ilk dakikalarında 3’ü kız, biri erkek dört bebek dünyaya geldi.


Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde yeni yılın ilk dakikalarında üçü kız, biri erkek olmak üzere dört bebek dünyaya geldi. Yeni yılın ilk bebeği Nida Karataş’ın 3 kilogram ağırlığında dünyaya gelen kızı Zeynep Hüma oldu. Sevda Çoban’ın 3 kilogram 100 gram ağırlığında Asya adını verdiği kız çocuğu ile Özge Esmer’in Deniz adını verdiği kız çocuğu da aynı dakikalarda doğdu. Aynı zamanda Arel adında bir erkek bebek de dünyaya gelerek yeni yılın ilk bebekleri arasında yer aldı.


Mutlu olduğunu ifade eden anne Nida Karataş, " Bir kızım ve bir oğlum vardı, bu üçüncü çocuğum oldu. Hayırlı salih ve salihe evlatlar yetiştirmeyi düşünüyoruz. Devlete ve millete faydalı olmalarını istiyoruz. Allah’ım isteyen herkese nasip etsin. Çocuğum 3 kilogram ağırlığında ve ismini de Zeynep Hüma koyduk" dedi.


Zeynep Hüma’nın anneannesi Nadire Serinkaya (70), " Benim iki kız, iki oğlum var. 10 tane torunum var. Allah hayırlı yaşam nasip etsin. Daha bundan iyi bir his var mıdır. Bu yaşımda 10’uncu torun da geldi" diye konuştu.


Ahsen adında kız çocuğu olan başka bir anne Sevda Çoban ise "Çocuğum, kız çocuğu ve 3 kilo 100 gram olarak dünyaya geldi. Mutluyum. İsmi Ahsen olarak koyduk. Rabbim hayırlı evlat etsin" şeklinde konuştu.


Yeni yılın ilk bebeğini dünyaya getirdiği için mutlu olduğunu ifade eden bir başka anne Özge Esmer de, vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’ın en ünlü tatlıcısı, bir yıl da 40 tona yakın tatlı sattı Diyarbakır’ın en köklü tatlıcısı olan ve 1968 yılında kurulan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, 2025 yılında 40 ton tatlı satışı yaparak rekor kırdı. Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecilerinden Samet Altunbay, 1968 yılından bu yana faaliyette olduklarını, kendisinin de üçüncü kuşak olarak aile mesleğini sürdürmeye devam ettiğini söyledi. Altunbay, "2025 yılı, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz başarılı bir yıl oldu. Yaklaşık yüzde 10’luk bir büyüme hedefimiz vardı ve bu hedefi yakaladık. Yıl boyunca yaklaşık 40 ton tatlı satışı gerçekleştirdik. Bu açıdan bakıldığında 2025 yılı bizim için oldukça verimli geçti. Şimdi hedefimiz 2026 yılı. Yeni yılda da yine yüzde 10 büyüme hedefimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra farklı alanlarda şube açma hedeflerimiz var" dedi. 2025 yılında en çok tercih edilen ürünün fıstıklı kadayıf olduğunu belirten Altunbay, şu ifadeleri kullandı: ’’Bunun ardından cevizli kadayıf ve baklava çeşitlerimiz yoğun ilgi gördü. Kadayıfın ana ürünü olarak ise cevizli kadayıfı söyleyebiliriz. İlk üretimini yaptığımız ürün cevizli kadayıftı. Daha sonra fıstıklı kadayıf, fıstıklı kaymaklı, cevizli kaymaklı, düz kadayıf ve kaymaklı fıstıklı kadayıf gibi çeşitler üretildi. Şu anda yaklaşık 20 çeşit ürünümüz bulunuyor ve önümüzdeki süreçte ürün yelpazemizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz."
Elazığ 60 yıllık tutkuya A Jet’ten anlamlı jest Elazığ’da yaşayan 73 yaşındaki Atilla Demirbaş, pilot olma hayalini gerçekleştiremeyince çocukluğundan bu yana uçak maketi biriktirmeye başladı. Yaklaşık 60 yılda 300’ü aşkın maket toplayan ve hayalini maketlerde uçuran Demirbaş’a A Jet’ten anlamlı bir jest geldi. A Jet tarafından gönderilen maketler, Demirbaş’ın yıllardır sürdürdüğü gökyüzü tutkusuna ve koleksiyonuna anlamlı bir destek oldu. Elazığ’da yaşayan 73 yaşındaki Atilla Demirbaş, devre kaybı nedeniyle pilot olamamasının ardından çocukluk yıllarından bu yana uçak maketi biriktirmeye başladı. Baba mesleği olan baharatçılık işiyle uğraşan ve ilk uçak maketini 1966 yılında edinen Demirbaş, yıllar içinde koleksiyonunu genişletti. Yaklaşık 60 yılda 300’ü aşkın maket uçak maketi toplayan Demirbaş’a, A Jet’ten büyük jest geldi. Koleksiyonu gören A Jet, Demirbaş’a 2 adet maket uçak gönderdi. Aldığı hediye karşısında büyük mutluluk yaşayan ve A Jet yetkililerine teşekkür eden Demirbaş, "İnanın beni alıp 1960’lı yıllardaki çocukluğuma götürdünüz. Bu mutluluğu tarif etmek kolay değil" dedi. "İnanın beni alıp 1960’lı yıllardaki çocukluğuma götürdünüz" Kendisine gönderilen hediyelerden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Atilla Demirbaş, " Öncelikle bu hediyeleri bizlere layık görüp gönderen kuruluştaki tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. İnanın beni alıp 1960’lı yıllardaki çocukluğuma götürdünüz. Ayrıca sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Bu işe gönül vermiş herkesin gelip sizi tanımasını isterim. Beğenmemek mümkün değil. Havada uçan her şey benim için en makbul değerdir. Bu modeller de koleksiyonuma mutlaka eklendi. Aynı tipte olmalarına rağmen birebir tam ölçekte olmaları insanı bambaşka duygulara götürüyor" diye konuştu. "Başta kaptan pilotlarımız olmak üzere hepsini yürekten selamlıyor, öpüyorum" Konuşmasının devamında A Jet yetkililerine teşekkür eden Demirbaş, " Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Dilim dolanıyor, anlatmak istediğim çok şey var ama işin içine uçak girince inanın dilim tutuluyor. Bu mutluluğu tarif etmek kolay değil. A Jet uçakları yıllarca Türk hava sahasında uçtu, hala da uçmaya devam ediyor. Başta kaptan pilotlarımız olmak üzere, kabin ekiplerimize, yer hizmetlerinde çalışan bakımcılarımıza, elektronikçilerimize, bagaj taşıyan emekçi kardeşlerimize ve şu an adını sayamadığım tüm emekçilere Elazığ’dan sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Hepsini yürekten selamlıyor, öpüyorum" şeklinde konuştu.