YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 16:10

AYVALIKLI ROMANLARDAN EMNİYETE NEZAKET ZİYARETİ

A
A
A
AYVALIKLI ROMANLARDAN EMNİYETE NEZAKET ZİYARETİ

Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Roman Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği yönetimi, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz`a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Önceki gün saat 14.00`de Ayvalık Roman Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Çelik öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, dernek yöneticileri Rafet Taşkara, Fethullah Sat ve Uğur Çanakoğlu hazır bulundu. Dernek yönetiminin; Polis Haftasını kutlamak ve 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Ayvalık`ta düzenlenecek etkinliklere davet etmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret sohbet havasında gerçekleşti.
Ziyarette konuşan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, insanoğlunun dünyaya gelirken; Kürt, Türk, Roman, Laz, Gürcü, Çerkez gibi ırk, dil, din gibi farklıları tercih etme şansının olmadığını vurgulayarak, ``Önemli olan aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların birbirilerini sayıp, sevmeleri ve farklı kültürlere rağmen birlikte yaşayabilmeleridir. Bizler yüzyıllardır Anadolu topraklarında aynı bayrak altında etnik kökeni ne olursa olsun birlikte yaşamayı başaran ender milletlerden biriyiz. Bu yüzden de Türkiye`de kim olursa olsun herkes, hem kanunlar karşısında, hem de sosyal anlamda eşit haklara sahiptir. Türkiye mozaiğinin en güzel renklerinden biri olan Roman vatandaşlarımızın kendi kültürlerini ilçe halkımızla paylaşması konusunda öncü olan dernek yönetimini bu uğurda göstermiş oldukları çaba nedeniyle yürekten kutluyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir