YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 12:21

FETHİYE`DE KAMYONET DEVRİLDİ: 13 YARALI

A
A
A
FETHİYE`DE KAMYONET DEVRİLDİ: 13 YARALI

Muğla`nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde bir kamyonetin devrilmesi sonucu 13 işçi yaralandı. Yaralıların hastanelere kaldırılması sırasında ambulanslar yetersiz kalınca işçiler dakikalarca savruldukları yerde ambulans bekledi.
Kaza, gece saatlerinde Ölüdeniz Fethiye karayolu Oluklu mevkiinde aşırı hız sonucu meydana geldi. Ölüdeniz beldesinde turistik bir otel inşaatında çalışan 12 işçiyi götüren 48 H 0538 plakalı kamyonet Oluklu mevkiinde yol ortasında takla atarak devrildi. Yan yatan kamyonetin kasasındaki işçiler etrafa savruldular. Kamyonetin ön bölümünde bulunan işçileri çevredeki vatandaşlar çıkarırken kaza yerine Fethiye`deki ambulanslar seferber edildi. Ancak ambulansların bulundukları yerlerin uzaklığı ve yaralıların
fazlalılığı nedeniyle her bir ambulans 2-3 kez kaza yerine gelerek birer birer yaralı taşıdı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri yeni bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Ölüdeniz Fethiye karayolu kısa süreli trafiğe kapatıldı. Yaralılar, Fethiye Devlet Hastanesi, özel Lokman Hekim esnaf hastanesi ve özel Fethiye Letoon hastanesine kaldırıldı. Kazada yaralanan 2`si ağır 13 işçinin çoğunun Van`ın Erçiş ilçesinden oldukları öğrenildi. Kazada yaralanan işçilerin arkadaşları kazayı
duyunca olay yerine ve hastanelere koştular.
Kazada yaralanan işçiler: Mücahir Artan (20), Yılmaz Beyazıt (34), Erhan Algör (19), Abdülkadir Aktar (18), Faruk Aktar (18), Kadir Kula (30), Müslüm Yalnızağaç (21), Doğukan Yalnızağaç (19), Engin Algor (35), Erdoğan Can (27, Erdal Yaşar (30), Gültekin Artan (25), Burhan Artan (29).
Kaza ile ilgili soruşturmayı Fethiye Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri başlattı. Yaralıların, Fethiye`de konaklayan depremzedelerden olmadıkları, turizm sezonu öncesi inşaatlarda çalışmak için gelen işçiler olduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Vali Coşkun; “Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, Denizlili hemşehrilerine seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin boyunduruğu altında olmayı kabul etmemiş, bağımsız yaşama iradesini her şeyin önünde tutmuştur. Bugün, aziz Denizli halkının Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme, haksızlığa karşı başkaldırdığı; bölgesinde uyanış fitilinin ateşlenmesine vesile olduğu şanlı bir gündür. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’daki fetvasında, ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuz ve kalbimizdeki iman ile mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız. Bu uğurda canını verenler şehit, kalanlar gazilerdir. Bu mutlak olarak cihad-ı mukaddestir’ demiştir. Bu fetva ile birlikte Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir. Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın evlatları olarak vatan, millet ve bayrak sevgisini, büyük bir dayanışma içerisinde her daim yaşatıp gelecek nesillere de bu ruhu aktarmak bizlerin de en büyük sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”