YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 18:17

GENÇ`İN BÜYÜK HAYALİ

A
A
A
GENÇ`İN BÜYÜK HAYALİ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geleceğin Canik`i için büyük hayallerinin olduğunu belirterek, "50-60 katlı 3-5 adet gökdelenlerin olduğu, binası az, yeşili bol bir Canik hayal ediyorum" dedi.
Başkan Osman Genç, hayalindeki Canik`i anlattı. Canik için büyük hayallerinin olduğunu ifade eden Genç, ilçeyi Türkiye`de örnek olan yıldız bir şehir haline getirmeyi hedeflediğini söyledi. Yeşili bol bir Canik arzu ettiğini belirten Genç, "Çocuklarımız için yaşanabilir bir Canik bırakmak istiyorum. Hayalim, 50-60 katlı az sayıda gökdelenlerin olduğu, geri kalanı yeşile bezenmiş bir Canik" diye konuştu.
Bahçeşehir Koleji Zübeyde Gümüş, okul öğretmenleri ile 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri Başkan Osman Genç`i makamında ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara çikolata ikram eden Başkan Genç, miniklerin soru yağmuruyla karşılaştı. Miniklerin sorularını tek tek yanıtlayan Genç, bir öğrencinin "Nasıl bir Canik hayal ediyorsunuz?" sorusu karşısında hayalindeki Canik`i öğretmen ve öğrencilerle paylaştı.
Canik`in, Samsun`un ve bölgenin gözbebeği haline geldiğine işaret eden Başkan Genç, "Samsun`un gelişmeye müsait en uygun bölgesi Canik`tir. Gülsan ve Eski Sanayi Siteleri, stadyum ve Doğupark`ı içine alan bölge için büyük hayallerim var. Samsun`un yeni merkezi olacak olan Canik`te, çevresinde en az 30 bin kişilik camisi, vilayet binası, belediye binası, konsolosluk binaları bulunan 100 dönümlük bir meydan ile 3-5 adet 50 - 60, hatta 100 katlı gökdelenler yapıp, geri kalan kısımda alabildiğine yeşil bir Canik bu şehri kurtaracaktır" şeklinde konuştu.
Genç, Canik`i eğitimde, sporda, sağlıkta ve ticarette yükseltirken, modern bir kent oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir