Soma Kömür İşletmeleri`nin 2.5 milyon ton üretim yapacağı Atabacası mevkinin ardından, Demirexport Firması da Fernas ortaklığı ile Eynez Köyü civarındaki 36.5 milyon tonluk kömür sahasında üretime hazırlanıyor.
Demirexport, şantiyesini kurarak kömürleri gün yüzüne çıkaracağı galerileri de açmaya başladı. Firma yetkilileri, ilk etapta bin kişinin işe alınacağını, zamanla bu sayının 3 bini bulacağını kaydetti.
Hafta sonu incelemeler yapmak üzere Soma`ya gelen Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri, Demirexport`un kömür sahasını ziyaret etti. Ziyarete, Aktaş`ın yanı sıra Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Yeni Çeltek İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Türkiye Maden İşçileri Sendikası`nın bazı genel merkez yöneticileri, sektörde çalışan başka firma temsilcileri ve Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı da katıldı. Kurbanlar kesildikten sonra kömür galerilerine ilk kazma bu ziyarette vuruldu.
TKİ Genel Müdürü Aktaş, "Burada toplam 3.6 kilometrelik iki galeri açılacak. Bir tanesi nefeslik ve hava dönüş yolu, diğeri de ihraç kuyusu olacak, üretimi çıkaracak. 1.5 milyon tonla üretime başlayacaklar, en kısa sürede de 2.5 milyon ton ve üzerine çıkacaklar. İlk etapta bin kişi ile çalışmaya başlanıp, bin 500 ile üç bin kişi arasında da bir istihdam sağlanacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.








