POLİTİKA - 10 Nisan 2012 Salı 13:42

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN, TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN`İ KABUL ETTİ

A
A
A
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN, TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN`İ KABUL ETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sorunları çözmek için ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Şahin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken`i makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Şahin, ``TESK`in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ülkemizin en büyük ve en çok kadın üyeye sahip sivil toplum kuruluşudur. TESK ve Bakanlığımız arasında kısa sürede bir yol haritası belirleyip kısa, orta ve uzun vadede sorunları çözmek ve yeni projeler için her türlü çalışmayı yapmaya bakanlık olarak hazırız`` dedi.
TESK`in Türkiye`nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve kadın üye bakımından da yine Türkiye`nin hatta birçok Avrupa ülkesinin sahip olamadığı kadın üyeye sahip olduklarını ifade eden Palandöken, ``170 bini kadın olmak üzere yaklaşık 2 milyon üyemiz bulunuyor. Ülke genelinde konfederasyonumuza bağlı 3 bin 110 oda, 82 birlik ve 13 mesleki federasyon bulunmaktadır. TESK tarafından hazırlanan 2002-2004 yılları arasında ``Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi`` ve 2007-2009 yılları arasında da ``Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi`` AB destekleri ile başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu projeler, Türkiye`de yürütülen en büyük ve başarılı projeler olmuştur. 6 binden fazla kadın iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri ile danışmanlık ve rehberlik hizmetleri almıştır. Ayrıca, Konfederasyonumuz bünyesinde bir Kadın Girişimciliği Koordinasyon Merkezi ile 25 ilde de Yerel Esnaf ve Sanatkar Kadın Kurulları kurulmuştur`` dedi.
TESK olarak 2011 yılı Kasım ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ile birlikte Türk Kadın Girişimcilerinin hikayesini AB Parlamentosu`na taşıdığını da kaydeden Palandöken, ``Türkiye İş Kurumu, TESK ve MEKSA Vakfı arasında imzalanan ``˜Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar için Mesleki Eğitim` protokolü kapsamında; şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplar olarak bilinen hükümlü, engelli kadınlar, suça bulaşmış çocuklar, göçten etkilenen, mali durumu uygun olmayan hasta, çocuk ve kadınların mesleki eğitim yolu ile meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Proje sonunda toplam 25 bin kişiye eğitim verilmesi planlanmıştır`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta 43 parçadan oluşan tarihi eserler ile 13 adet sikke ele geçirildi Bayburt’ta 43 parçadan oluşan tarihi eserler ile 13 adet sikke ele geçirildi. 1 kişi tutuklandı. Tarihi eser ticareti yapıldığı gerekçesiyle Bayburt merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 23 kişinin adresleri arandı. Gerçekleştirilen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca tarihi eser ticareti ve izinsiz kazı olayları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Bayburt ili ile bağlantılı olarak Erzurum ve Erzincan illerinde tarihi eser ticareti yapıldığı, özellikle sit alanlarında yapılan izinsiz kazı sonucu elde edilen tarihi eserlerin yüksek fiyatlarla çevre illerde satıldığı tespit edildi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı tarafından 3 ay boyunca izleri sürülen tarihi eser kaçakçılarının ev, iş yeri ve kullandıkları araçların tespit edilmesi sonucunda Bayburt, Erzurum, Erzincan, Eskişehir ve İzmir’de 23 şüpheliye ait 23 ayrı adreste bulunan evlerde ve şüphelilere ait 3 iş yeri ve 7 araçta eş zamanlı olarak arama yapıldı. Arama sonucunda toplamda 43 parçadan oluşan tarihi eserlere ve 13 adet sikkeye el konuldu. Yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabancaya, bir av tüfeğine, 300 gram altın tozuna, sikkelerin tartılmasında kullanılan hassas teraziye, 61 sayfa tarihi eser ticaretiyle ilgili doküman ve belgelere, yeraltı görüntüleme cihazına, 4 adet detektör ile çok sayıda kazıda kullanılan malzemeye el konuldu. Operasyonda yakalanan 23 şüpheliden 16’sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 7 şüpheli dört gün süre ile gözaltında tutulurken, bir şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir şüpheliye elektronik kelepçe ile ev hapsi cezası verildi, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.