YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 17:41

İNŞAAT SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNE YENİ YÖNETMELİK ANLATILDI

A
A
A
İNŞAAT SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNE YENİ YÖNETMELİK ANLATILDI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) 20. Meslek Komitesi, yeni yürürlüğe giren `Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik` ile ilgili üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu`nda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan İTSO 20. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Özgür Öztürk, "İTSO 20. Meslek Komitesi tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen 4 görevliyle birlikte 16 Aralık 2010 tarihli ve 27787 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Uzman arkadaşlarımız yeni yönetmelik hakkında geniş bilgiler sunacaklar. Faydalı bir toplantı olacağına inanıyorum" dedi.
Şu anda kayıt altına alınan müteahhit sayısı bakımından Bursa`nın Türkiye`de 5. il pozisyonunda olduğunu belirten Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapım İşleri Şube Müdürü Faik Gürocak, "İl Müdürlüğümüz ve Türkiye genelinde yaklaşık 6 aydır yoğun ve hummalı bir çalışma sonucunda bir hayli mesafe alındı. Bu toplantının yaklaşık 6-7 ay önce olmuş olması durumunda hem müteahhitlerimizin, şantiye şeflerimizin hem de yetki belgesi almak isteyen ustalarımızın bir çok problemine ışık tutacakken, biraz geç kalmış ama zararın neresinden dönersek kârdır hesabını yaparak, bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 1,5 yıldır geçerliliği olan bir yönetmelik. 16 Aralık 2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve yürürlüğe girmesinden bir yıl sonra geçerliliğini kazanan, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bütün inşaatlarda yetki belgesiz usta çalıştırılmaması gerektiğini ve müteahhitlik yapmak isteyen bütün arkadaşların bu konuda bu işin erbabı olan kişilerin mutlaka odalara kayıt olması gerektiği, bu kayıt altına alınan firmaların gerek gerçek, gerek tüzel kişilerin hepsinin hissedarlarının, hisse oranlarının, yapılarının ve her şeyinin kayıt altına alınmasıyla ilgili olarak çıkarılmış bir yönetmeliktir. İl Müdürlüğü olarak şu ana kadar binin üzerinde müteahhide yetki belgesi numarası verdik ve bunların 100 küsurunun üzerindekiler İnegöl merkezli firmalar. Şu anda kayıt altına alınan müteahhit sayısı bakımından Türkiye`de 5. il pozisyonundayız. İl Müdürlüğü olarak 11 binin üzerinde 12 bine yakın bir ustayı kayıt altına aldık. Bu da Türkiye`de ikinci olmamızı sağlayan bir değerdir. Birinci 17 bin kişi ile Samsun, Bursa ikincilik pozisyonundadır. Bundan sonra yetki belgeleri kendi branşlarına göre beton arma kalıpçısıdır, duvarcısıdır, elektrikçisidir, fayansçısıdır, hepsinin kendisine ait bir belgesidir olacak" diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısı Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Özgen İrteş ve Murat Taşyar ile İnşaat Teknikeri Mehmet Taşkesen`in sunumlarının ardından son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)