YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 08:57

ORTACA BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

A
A
A
ORTACA BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

Ortaca Belediyesi, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların bakım ve onarımı için gerekli asfaltı satın alınan yeni makine ile kendi üretmeye başladı.
Altyapı kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanmasında kullanılmak üzere satın alınan rotmiks ve sıcak asfalt makinesi, havaların ısınmasıyla yeniden üretime başladı. Belediyenin asfaltlama giderlerini yüzde 35 oranında düşüren makine ile bu yaz mevsiminde stabilize olan yolların asfaltlanacağı bildirildi.
Ortaca Belediyesi`nin kum eleme tesislerinin olduğu yere kurulan Rotmiks Makinesi`nin periyodik bakımı yapıldıktan sonra, yeni sezon için üretime geçen makineyi yerinde inceleyen Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, ``Satın almış olduğumuz Rotmiks ve Sıcak Asfalt Makinesi biri küçük; diğeri büyük iki harici tanktan oluşmaktadır. 120 derece ısıveren kalorifer borularının döşendiği büyük tankın içine İzmir Aliağa Tüpraş`dan hazır olarak getirilen astar malzemesi MC30 ve Bütüm malzemesi boşaltılıyor. Isıtma için kullanılan küçük tankta ise, kalorifer yakıtı bulunuyor. Mazotla çalışan makinenin tankına yağ ve zift boşaltıldıktan sonra, 120 derece sıcaklıkta yüzde 60 asfalt, yüzde 40 MC 30 karıştırıldıktan sonra bu işlemde kullanılacak olan MC 800 madde elde ediliyor. 05 ve 5-15 mıcır ile MC800 maddenin karışımından elde edilen malzeme, yolların yama işleminde kullanılan bir asfalt ürünüdür. .``Filler`` olarak bilinen 05 ile 5- 15 mıcır taşlarının karışımı, Rotmiks Makinesi`nin kurutucusuna döküldükten sonra MC800 adlı asfalt malzemesi, sıcak filler ile karışarak Rotmiks Makinesinin bandından yollara serilmektedir. Belediyemizin sahip olduğu bu makine, sıcak asfalt üretebilir bir donanıma sahip olmasının yanında; iki ay süreli stok yapabilme özelliğine sahip. Yağmurların sona ermesi ve yaz sezonunun yaklaştığı şu günlerde altyapı nedeniyle bozulan ve imara yeni açılan işlek güzergâhlar üzerinde yapacak olduğumuz asfaltlamanın ilk adımları burada atılıyor. Aynı zamanda alt dolgu çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz Ortaca Dalyan Karayolu asfaltının üretim noktası da burada. Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik, Ortaca`nın çehresini modern bir kente dönüştürmek için sık sık Ankara` ya gidip gelmekte`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir