DÜNYA - 11 Nisan 2012 Çarşamba 09:40

ADANSPOR, 29 HAFTADA 108 SARI KART GÖRDÜ

A
A
A
ADANSPOR, 29 HAFTADA 108 SARI KART GÖRDÜ

TFF 1. Lig`de en hırçın takımlardan biri olarak öne çıkan Adanaspor, 18 takımdan oluşan, 1. Lig CentilmenLig`de 17. basamakta yer alıyor. Sezon başından bu yana Toros Kaplanı`nda futbolcular 108 sarı ve 16 da kırmızı kart gördü.
Türkiye Futbol Federasyonu`nca (TFF) tüm profesyonel liglerde başlatılan CentilmenLig`in 1. Lig ayağında Adanaspor, 18 takımın mücadele ettiği ligde futbolcuların gördüğü sarı ve kırmızı kartlarla 17. sırada yer alıyor. Bugüne kadar oynanan resmi müsabakalarda Turuncu-beyazlı futbolcular toplam 108 sarı, 16 da kırmızı kart gördü. Son olarak ligin 29. haftasında Adanaspor ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan ve Turuncu-beyazlıların 2-1`lik üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Güney ekibinden kaleci Zülküf, Burak, Koray, Adnan, Fevzi ve Mbilla sarı kart gören isimler oldu.
Bu gelişmenin ardından kart sınırında bulunan Mbilla, cezalı durumuna düşerken, Kütahya deplasmanında oynanacak olan TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında sahadaki yerini alamayacak. Bunun yanında 2-0 kazanılan Elazığspor maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan İzzet Yıldırım`ın cezasının tamamlandı. Yine aynı müsabakada kırmızı kart gören ve 5 maç ceza alan Merthan Açıl`ın bu cezası 3 resmi karşılaşmada daha devam edecek.
Öte yandan, futbolculara verilen kartlarla ilgili olarak İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, futbolun bir erkek oyunu olduğunu ve sahada mücadele ettikleri sürece de hakemlerin oyunculara kart göstereceğini söyledi. Kart görmelerinin doğal bir durum olduğunu ifade eden Eriş, ``Hakemle ya da rakiple uğraşılan kartların hepsine itirazım ve isyanım var. Tüm bunların yanında cezam var. Bu cezayı da bugüne kadar hep uyguladım, bundan sonra da uygulayacağım`` dedi.
Top rakipteyken meşin yuvarlağa sahip olma adına ortaya konulan kora kor mücadele sonucu verilen kartlara saygı duyduğunu kaydeden Levent Eriş, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
``Bunun dışında gösterilen sarı kartların hiç birini kabul etmem. Arkadaşlarımız oyun içinde hakem tarafından sarı kartla cezalandırılabileceklerini hiç bir zaman unutmayacaklar. Bizler de unutmayacağız. Futbol bir erkek oyunu ve böylesi bir oyunda sarı kartların görülmesi de bana göre çok normal.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.