YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 10:34

POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

A
A
A
POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı`nın 167. yıldönümü ve polis haftası kutlamaları kapsamında resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda bir ilk yaşandı ve yörenin geleneksel içeceği olan tarhana resepsiyona katılanlara bardakla ikram edildi.
Dülgeroğlu Otel`de düzenlenen Polis Günü Resepsiyonuna kent protokolü yoğun ilgi gösterdi. Resepsiyona ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş eşi Elfeda Demirtaş ile birlikte konuklarını kapıda karşıladı. Resepsiyona; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan ve eşi Sevgi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Ferhat Bursal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Baro Başkanı Rıza Albay, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İlçe Kaymakamları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve emniyet personeli katıldı.
Resepsiyonda yılın polisi seçilen trafik polisi Metin Alptekin`e sertifikası ve onur belgesi Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi. Resepsiyonda davetlilere MOBESA kameralarına takılan ilginç görüntüler ve Uşak polisinin suç ve suçluya karşı verdiği mücadeleyi anlatan görüntüler sinevizyon gösterisi olarak sunuldu.
Resepsiyon sonunda hazırlanan 167. yıl pastası Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve eşi Elfeda Demirtaş tarafından kesildi. Bu arada Uşak`ın milli içeceği olarak bilinen Tarhana da ilk kez bir resmi resepsiyonda davetlilere bardakla ikram edildi. İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, geceye tarhana ikramı yaparak katkı sunan Tarhana baba olarak bilinen Mustafa Yeldanlı`ya teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.