YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 14:59

AK PARTİ AMASYA İL BAŞKANI SALMAN`DAN `TERÖR` AÇIKLAMASI

A
A
A
AK PARTİ AMASYA İL BAŞKANI SALMAN`DAN `TERÖR` AÇIKLAMASI

AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, ``Bu topraklarda var olduğumuz günden bu yana bedel ödüyoruz. Ödemeye de devam edeceğiz`` dedi.
Amasya merkeze bağlı Çiğdemlik Köyü yakınlarında askeri sivil araca düzenlenen ve 2 askerin şehit edildiği, 5 askerin de yaralandığı saldırıyı kınayan Salman yaptığı açıklamada, ``Lanetli olmayı ve öyle kalmayı tercih edenlerin bu kalleşçe saldırısı neticesi şehit ve yaralılarımız vardır. Ülke bütünlüğünü huzur ve barışı hedef alan, huzur ve barıştan rahatsız olan bir zihniyetin mensubu teröristlerin maksatları aziz ve necip milletimizin malumudur. Kan durduğunda varlıkları sona erecek olduğundan öldürmeye devam etmek için her fırsatı kollamaktadırlar`` diye konuştu.
Hukukun üstünlüğüne inanan ve canı pahasına devletine hizmet eden güvenlik güçlerine yapılan saldırı amacına ulaşamayacağını vurgulayan Salman, ``Teröristlerin ve onların sözcülerinin sahipleri de bunun farkındalar. Bu topraklarda var olduğumuz günden bu yana bedel ödüyoruz. Ödemeye de devam edeceğiz. Melunların maksadı ise, Allah`ın izni ve milletin kararlılığı ile asla gerçekleşmeyecektir. Yaşadığımız topraklarda, yıllarca bölücülük yapanlar, katlettikleri güvenlik güçlerimizin, öğretmenlerimizin, imamlarımızın, memurlarımızın, kız ve erkek kardeşlerimizin kanlarında en acı şekilde hesap vereceklerdir. Milletimizin birlik ve beraberliği teröristlere ve terörizme inat devam edecek ve güçlenecektir`` şeklinde konuştu.
``İşkence, yağma, hırsızlık, adam kaçırma, tehdit, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet, kundakçılık ve benzeri insanlık suçlarıyla özdeşleşen terör örgütü mensupları ve onlara destek verenler aynı suçun failleridir. Teröristlerle, onlara yardım ve yataklık yapanlar aynı hamurdandır. Hırsızdır, gasıptır, canidir, haindir ve korkaktır`` diyen Salman, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Yaşanan bu elim hadise sebebiyle Amasyamızın ve ülkemizin başı sağ olsun. Gazilerimize acil şifalar dileriz. Yüce Allah, milli birlik ve beraberliğin tesis ve devamı için hayatlarını hiçe sayan güvenlik güçlerimizin bileğini güçlü kılıcını keskin kılsın. Allah devlete ve millete zeval vermesin.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.