YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:02

CUMHURBAŞKANI GÜL, NEVŞEHİR HEYETİNİ KABUL ETTİ

A
A
A
CUMHURBAŞKANI GÜL, NEVŞEHİR HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile Nevşehirli hayırseverlerden oluşan heyeti, Çankaya Köşkünde kabul ederek bir süre görüştü.
Nevşehir Üniversitesi`ndeki fakülte ve yüksek okul binalarının yapımında emeklerini esirgemeyen hayırsever işadamları ve sanayicilerin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü, ve Baro Başkanı Fahri Korucu ile Yardımseverler Derneği Başkanı Fatma Bay`ın da hazır bulunduğu ziyarette Cumhurbaşkanı Gül , Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş`dan ilin sorunları ve ildeki gelişmeler hakkında bilgiler aldı.
Cumhurbaşkanı Gül`e Nevşehir heyetinin hediyelerinin takdiminin ardından Çankaya Köşkü`ndeki ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 1 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Maçın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 13. dakikada sol kanattan gelişen atakta Ruan’nın çaprazdan çektiği şut, savunmadan sekerek yükseldi. Kale önünde iyi yükselen Hwang kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 22. dakikada kullanılan kornerden seken topu önünde bulunan Hadergjonaj’ın sert şutunu kaleci Grbic son anda kurtardı. 34. dakikada Alanyaspor’un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Janvier’in penaltı noktasına ortaladığı topa yükselen Lima’nın kafa vuruşunda az farkla auta çıktı. Stat: Alanya Oba Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, İbrahim Çağlar Uyarcan, Özcan Sultanoğlu Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Lima, Aliti, Ümit Akdağ, Hadergjonaj, Janvier, Fatih Aksoy, Ruan, Efecan Karaca, Hwang, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Victor, Batuhan Yavuz, Hagi, Mehmet Öz, Baran Moğultay, Ogundu, Hüseyin Şen, Yusuf Can Kandemir Teknik Direktör: Joao Pereira Fatih Karagümrük: Grbic, Esgaio, Atakan Çankaya, Balkovec, Çağtay Kurukalıp, Serginho, Kranevitter, Doh, Tiago Çukur, Berkay Özcan, Fofana Yedekler: Kerem Yandal, Berke Can Evli, Ahmet Sivri, Tarık Buğra Kalpaklı, Burhan Ersoy, Muhammed İyyad Kadıoğlu, Alper Emre Demirkol, Barış Kalaycı, Gray, Anıl Yiğit Çınar Teknik Direktör: Onur Can Korkmaz Gol: Hwang (dk. 13) (Corendon Alanyaspor) Sarı kartlar: Efecan Karaca, Hwang, Ruan (Corendon Alanyaspor)
Bolu Boluspor: "Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır" Boluspor, Pendikspor maçında futbolcuların gerçekleştirdiği protestoyla ilgili yaptığı açıklamada, "Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır. Bu değerlere gölge düşüren hiçbir tavra müsamaha gösterilmeyecektir" ifadelerini kullandı. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Boluspor’un sahasında Pendikspor’a 2-1 yenildiği karşılaşmada futbolcular, maçın başlama düdüğüyle birlikte maaşlarını alamadıkları iddiasıyla 1 dakika boyunca hareketsiz kaldı. Boluspor’un sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, "60 yıllık köklü geçmişi, sarsılmaz gelenekleri ve tertemiz tarihiyle Türk futbolunun çınarlarından biri olan Boluspor Kulübü, her zaman sporun etik değerlerine ve asaletine uygun hareket etmeyi ilke edinmiştir. Dün oynanan karşılaşmanın başlangıç düdüğüyle birlikte tanıklık ettiğimiz olaylar, camiamız ve yönetimimiz tarafından asla kabul edilebilir değildir. Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır. Bu değerlere gölge düşüren hiçbir tavra müsamaha gösterilmeyecektir. Söz konusu olayların arka planında yer alan, kulüp kültürümüze aykırı hareket eden ve marka değerimize zarar veren tüm sorumlularla ilgili gerekli incelemeler derhal başlatılmıştır. İlgili kişiler hakkında en sert ve caydırıcı aksiyonların kulübümüz tarafından ivedilikle alınacağından büyük Boluspor taraftarının ve kamuoyunun şüphesi olmasın. Boluspor, şahısların ötesinde bir değerdir ve bu değeri korumak en asli görevimizdir."
Ankara Bakan Memişoğlu: "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" dedi. Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), bünyesinde oluşturulan ekosistem sayesinde sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini desteklediklerini belirten bir paylaşım yaptı. Memişoğlu, TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerinde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecinin başladığını duyurdu. "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Bakan Memişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fikri teknolojiye, teknolojiyi güce dönüştürüyoruz. TÜSEB bünyesinde oluşturduğumuz güçlü ekosistem sayesinde; sağlık profesyonelleri, akademisyenler, girişimciler ve yenilikçi fikri olan tüm paydaşların, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini destekliyoruz. TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor. Üreten Sağlık Portalı aracılığıyla tüm paydaşları tek çatı altında buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda, geleceğin sağlık teknolojilerini hep birlikte üretiyoruz."
Gaziantep Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, "25 Aralık Ruhuyla Kurtuluşun Ritmi Gençlikte" programıyla başladı. Günler sürecek etkinliklerin ilk gününde yüzlerce Gaziantepli, milli mücadelenin simgesi olan 25 Aralık ruhunu hep birlikte yaşadı. Koru Park’ta yoğun katılımla gerçekleşen programda DJ performansı, konser ve sokak ateşi etkinliği düzenlendi. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde, Koru Park’ı dolduran vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesinin gururunu ve onurunu da derinden hissetti. Coşku dolu anların yaşandığı gecede, Antep’i "Gaziantep" yapan kahraman atalarını saygı ve minnetle anıldı. 25 Aralık sadece bir tarih değil Kutlamalara katılan vatandaşlar, birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, 25 Aralık’ın sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir direniş, fedakârlık ve vatan sevgisi sembolü olduğunu vurguladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran Gaziantepliler, kurtuluş destanını yazan ecdadın mirasına sahip çıkmanın gururunu yaşadı. "25 Aralık, bu şehrin onurudur" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’in tarih boyunca bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan bir şehir olduğunu ifade etti. Yılmaz, "25 Aralık, bu şehrin onurudur, gururudur. Gaziantep halkı, imkânsızlıklar içinde verdiği destansı mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizler de bu ruhu özellikle gençlerimize aktarmak, onları tarihleriyle buluşturmak istiyoruz. Bu etkinlikler, geçmişimizi hatırlamak, şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek içindir. Gençlerimizin 25 Aralık ruhunu hissederek büyümesi, bu şehrin geleceği adına son derece önemlidir" dedi. Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki günlerde de farklı programlarla devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları kutlamalara davet etti. Kutlamalar devam edecek Şehitkamil Belediyesi 25 Aralık etkinlikleri 22 Aralık Pazartesi günü Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açılacak olan "Gazi Şehrin İzinde - 104 Eserle 104. Yıl" Resim Sergisi, 23 Aralık Salı günü, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenecek olan "Destansı Kurtuluş Konseri", 24 Aralık Çarşamba günü, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan usta sanatçı Esat Kabaklı’nın "Kahramanlık Türküleri Konseri" ile devam edecek.