YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:54

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTENESİ HIZLA BÜYÜYOR

A
A
A
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTENESİ HIZLA BÜYÜYOR

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yardımcı Doç. Dr. Talat Bahçebaşı, 2013 yılında uluslararası standartlara ulaşacaklarını söyledi.
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde son 6 ay konulu sunum yapıldı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Talat Bahçebaşı, Eylül-Mart ayı döneminde hastane için neler üretildiğini, neler planladığını anlattı. Yönetim sürecinde planlama, kalite yönetimi, fiziksel uygulamalarla ilgili bilgiler veren Bahçebaşı, 6 aylık dönemde yönetim sürecini değerlendirdi. Hasta odaklı hizmeti sürdürdüklerini belirten Bahçebaşı, ``Kurumsal yapıda hizmet sunumu, yönetim modeli, sağlık göstergeleri, finans durumu ve sürdürülebilirliği, hizmet alan ve hizmeti sunanların memnuniyeti ile temel olarak değerlendiriliyor`` dedi.
Hastanede kalite yönetim biriminin oluşturulduğunu belirten Bahçebaşı,bunun için Sağlık Bakanlığı Hastane Kalite Yönetim Sisteminin benimsendiğini söyledi. Kalite yönetimi için iç denetim ekiplerinin oluşturulduğunu ve eğitimlerin yapıldığı ifade eden Bahçebaşı ``Kalite yönetimindeki yolculukta 2013 yılı hedefleri uluslar arası ölçekler olmalı. 2013 yılında uluslararası standartlara ulaşacağız`` dedi.
Kalite yönetimi projeksiyonu hakkında bilgi veren Talat Bahçebaşı, 2013 yılı hedeflerini 5 yönetim ve güvenlik standardını entegre eden hastane olmak olarak açıkladı. Yönetim standartlarını da şöyle belirtti: ISO 9001 Kalite Yönetim?Sistemi-Şartlar, ISO 14001 Çevre Yönetim Standardı, ISO 18001 İş Sağlığı ve güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği YÖnetimi Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti standardı.``
Başhekim Bahçebaşı, 2014 hedeflerinin ise JCI?( JointCommission International) akreditasyon belgesini almak olduğunu söyledi. Fiziksel uygulamalardan örnekler veren Bahçebaşı, acil servisin yeni yapıya kavuşturulduğunu, ameliyathanedeki alanların tek tek elden geçirildiğini ve yoğun bakımların yeniden düzenlendiğini anlattı. 1.?katta yeni Üroloji servisinin açıldığını söyleyen Bahçebaşı, ayrıca bilgi işlem sisteminin devreye alındığını kaydederek?``Yemekhane düzenlendi. Isı merkezi devreye alındı. Bina ısı izolasyonu sağlandı. Hastane dışında trafik işaret ve alan düzenlemesi yapılıyor. Asansörler özürlüler için düzenleniyor. Ameliyathane ve doğumhanedeki hastanın işlemleri hakkında hasta yakınları ekrandan durumu hakkındaki bilgiye anında ulaşabiliyor`` dedi.
Bahçebaşı, hastane kurulduğundan bu yana ciddi sıkıntı çektikleri depo alanı içinde organizasyon yapılarak sorunun aşıldığını belirtti ve ``Eczane içyapısı, soğutma sistemi geliştirildi. Eczane 7 gün 24 saat çalışır hale geldi`` dedi.
Servislerde işleyiş sisteminin de geliştirildiğine dikkat çeken Bahçebaşı ``İstek üzerine yatak sayıları yeniden düzenlendi. Eski battaniyeler yenileniyor. Özürlü hastalar için banyo tuvaletler yapıldı. Hasta mahremiyetini sağlamak amaçlı hasta odalarına perde sistemi gerçekleştiriliyor`` diye konuştu.
Mesai saati sonrası hizmet sunumu ile ilgili bilgiler veren Bahçebaşı, polikliniklerde öğretim üyelerinin görev yaptığını belirterek ``Biz hastanede hizmeti arttırmak istedik. Öğretim üyeleri bu konuda bizde varız dediler. Poliklinik hizmeti için internet üzerinde randevu alınıyor. Saat 17.00`den sonra öğretim üyelerimiz tarafından poliklinik hizmeti veriliyor. Bu hizmet sürdürülebilir görülüyor`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de sağanak yağış kaza getirdi: 4 yaralı Kağıthane’de sağanak yağış sonrası meydana gelen zincirleme kazada 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 10.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Çilem Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağanak yağış sonrası Anıl İçköprü isimli sürücünün kullandığı 34 HCU 818 plakalı araç sürücüsünün hakimiyetinden çıktı. İçköprü aracıyla önce 34 FNE 209 plakalı arabaya, ardından 34 GM 6008 plakalı bir diğer otomobile vurdu. Araç, çarpmanın etkisiyle önünde bulunan trafik lambasına oturdu. Kazada Anıl İçköprü, yanında bulunan yolcu ve Alparslan Salan hafif şekilde yaralandı. İçköprü’nün çarptığı bir diğer araçtaki vatandaş da yaralandı. Yaralılardan 3’ü, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. “Işıklarda aramıza daldı” Kazaya karışan araç sürücüsü Şener Battal, “Ben kırmızı ışıkta durmuştum. Mavi araç, yanımdan bana vurarak sekti ve siyah arabayı da bu hale getirdi. Siyah araba da ışıklarda duruyordu. Işıklarda aramıza daldı. Bana vurunca yavaşladı. Kaza yola da taşabilirdi. Siyah arabanın şoförü belinin ağrıdığını söyledi. Kontrol ve iç kanama riskinden dolayı hastaneye gitti. Mavi arabanın sürücüsü de 10 dakika kadar baygın kaldı. Yanında küçük bir çocuk vardı. O da ayağını vurduğu için tedirgindi. Hepsini ambulans hastaneye götürdü” dedi.
Malatya Gelinciktepe Gençlik Merkezi yakın zamanda gençlerin hizmetine sunulacak Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yapımında sona gelinen Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, “Bir an önce gençlik merkezimizin kapılarını gençlerimize açacağız” dedi. Çalışmaları yerinde değerlendirmeye devam eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kısa süre içinde gençlerin hizmetine sunulacak olan Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde, merkezin sosyal ve kültürel etkinliklerine katkı sağlayacak şekilde donatılacağı için gençlerin büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Taşkın, “Burayı donatarak bir an önce gençlik merkezimizin kapılarını gençlerimize açacağız” şeklinde konuştu. ”Gençlerimize faydalı olan işleri yapmaya devam edeceğiz” Toplumun geleceği için bu tür tesislerin önemine dikkat çeken Başkan Taşkın, “Gelinciktepe Gençlik Merkezi, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri donanımlı bir mekan olacak. Burası, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, hobilerini geliştirmelerine ve sağlıklı etkinliklerle vakit geçirmelerine imkan sağlayacak bir ortam sunacak. Gençlerimize önem veriyoruz. Onların iyi bir şekilde yetişmesi şehrimizin, ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Gençlik merkezlerimizde gençlerimiz, bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve birlikte projeler üretebilecekleri bir platforma kavuşacak. Bu tesisler, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamanın yanı sıra onları topluma entegre etme ve sorumluluk bilinci kazandırma konusunda da önemli bir rol oynamaktadır. Bizler de belediye olarak üzerimize düşeni yapıp burayı donatarak bir an önce gençlik merkezimizin kapılarını gençlerimize açacağız. Burada emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Battalgazi’mizin her kesimine olduğu gibi gençlerimize faydalı olan işleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Şanlıurfa Haliliye gençlerden tekvando ve judo kurslarına yoğun ilgi Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile sporun çeşitli dallarıyla tanışma fırsatı bulan gençler, tekvando ve judo kursuna yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerler, düzenli olarak aldıkları eğitim ile spor alışkanlığı kazanıyor. Haliliye Belediyesi, bünyesindeki spor merkezleri ile lisanslı sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın spora ve sporcuya yönelik yatırımları ile çalışmalarını sürdüren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çeşitli spor dallarıyla gençlere destek veriyor. Her alanda gençlerin yanında olan Haliliye Belediyesi bünyesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezindeki tekvando ve judo kursu, gençlerin hayalleri için mücadele ettiği adres oluyor. Şampiyon sporcular yetiştirilmesi hedefiyle hizmet veren bu kurslara minikler yoğun ilgi gösteriyor. Uzman antrenörler eşliğinde ilgilendikleri spor dalı için teorik ve uygulamalı eğitim alan gençler, bir yandan yeni hobiler kazanırken, bir yandan da verimli zaman geçiriyor. Aldıkları eğitimler ile birçok müsabakaya katılan ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten genç sporcular, kendilerine sunulan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Kültür ve sosyal işler müdürlüğü yaptığı açıklamada ise 7- 14 yaş grubuna yönelik devam eden kurs müracaatların spor merkezlerinden alındığı belirtildi. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların ise iletişim merkezi ile irtibat kuracağı kaydedildi.