YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 16:23

YÜKSEKOVA`DA ESNAFA KÜRTÇE FİYAT ETİKETLERİ DAОITILDI

A
A
A
YÜKSEKOVA`DA ESNAFA KÜRTÇE FİYAT ETİKETLERİ DAОITILDI

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde, Kurdi-Der Şubesi tarafından esnafa sebze ve meyve isimlerinin Kürtçe yazıldığı fiyat etiketleri dağıtıldı.
Cengiz Topel Caddesi`nde bulunan manav ve sebze reyonları için Kurdi-Der tarafından Kürtçe fiyat etiketleri dağıtıldı. Kurdi-Der Şubesi`nde bir araya gelen ve aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDPİilçe Başkanı Rüstem Demir, Kurdi-Der Şube Başkanı Evliya Alkan`ın da bulunduğu kalabalık, esnaflarla bir araya gelerek sebze ve meyve isimlerinin Kürtçe yazıldığı fiyat etiketlerini dağıttılar.
Kürtçe fiyat etiketlerinin dağıtımından sonra bir açıklama yapan Kurdi-Der yetkilisi Besim Baykal, "Tüm esnafların Kürtçe etiket kullanmaları ve bundan sonra kendi anadilimizde alışveriş yapmamız için bu kampanyayı başlattık. Kürtçe sebze ve meyve isimlerinin yazıldığı bu etiketlerde Kürtçe bilmeyenler için de resimli etiketler bulundurulabilir. Kürtçe bilmeyenlerde resimlerden neyin ne olduğunu da öğrenme imkânına sahip olacaktır. Bu çalışmayla amacımız anadiliyle ticaret yapması, sosyal yaşamda dilimizi hakim kılmaktır`` dedi.
Kürdi-Der üyeleri, esnafa yaklaşık bin etiket dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.