YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:02

SBS`DE BAŞARIYA ADIM ADIM``PROJESİ TOPLANTISI

A
A
A
SBS`DE BAŞARIYA ADIM ADIM``PROJESİ TOPLANTISI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ,``SBS`de Başarıya Adım Adım`` projesi kapsamında Türkçe branş öğretmenleri ile istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptı.
Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, ilköğretim okul müdürleri ile Türkçe branş öğretmenleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak,`` Projenin ilköğretim 8. sınıflarında SBS`ye katılan öğrencilerimizin üst düzeyde başarılı olmaları, mezun öğrencilerimizin sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumlarına en üst düzeyde yerleştirilmeleri ve ilimiz bünyesinde yer alan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapan mezun öğrencilerin bu kurumların eğitim kalitelerini artırmaları ve SBS ülke sıralamasında ilimizin derecesini her geçen yıl artırmak amaçlanmaktadır`` dedi.
Türkiye`de, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenci sayısının her geçen yıl artması, mezun öğrencilerin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına geçişlerinde rekabeti de her geçen gün arttığını belirten Başak konuşmasını şöyle sürdürdü:
``SBS``˜nin önemini artıran en önemli etkenin öğrencilerin, Yüksek Öğretime geçişte bir aşama olan YGS öncesinde iyi bir ortaöğretim öğrenimi almak ve yerleşilen yüksek öğretim programında başarılı olabilmek isteği olduğu bir gerçektir. Eğitimin tüm alanlarını yakından ilgilendiren yeni bir sisteme uyum sağlamak ve başarılı olmak ancak planlı bir şekilde kurumsal olarak yapılacak olan eğitim düzenlemeleriyle ve çalışmalarıyla mümkündür. İlimiz bünyesinde bu amaçla daha önceki yıllarda ilköğretim kurumları 5-6-7-8 sınıflarını kapsayan ``İl Geneli Başarı Değerlendirme`` sınavları yapılmıştır. Ayrıca önümüzdeki günlerde diğer branş öğretmenleriyle toplantı yapılacaktır.``
Başak`ın konuşmasının ardından toplantıda okulların 2011 SBS değerlendirmesi, okullarda açılan SBS kursları ve Ağrı`nın Türkçe ders başarısı gibi konular görüşüldü. Soru cevap ardından toplantı sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.